Női kosárlabda

2023.02.23. 10:54

Célkeresztben a nyári Eb

A nyári korosztályos Európa-bajnokságra készülve februárban az U20-as és az U18- as leány kosárlabda válogatott is összetartáson vett részt az MKOSZ Edzőközpontjában, Székesfehérváron.

Káldor András

illusztráció

Forrás: MKOSZ

Az idősebbek irányítását Tursics Krisztián, a Ludovika Csata vezetőedzője csupán néhány hónapja vette át, így ők még az út elején járnak, ami a csapatépítést illeti. 

- Novemberben volt egy első összetartás, ahol igyekeztünk minden olyan játékost megnézni, aki a korosztályban van, és aki eddig nem kapott lehetőséget. Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen állapotban vannak, és februárban a második összetartáson folytattuk, amit elkezdtünk novemberben, próbáltunk finomítani, tovább építeni a támadást, és a védekezést. Még nem kevés hiányzóval dolgoztunk, nem teljes a keret, de nagyon fontos, hogy tudtak azok bizonyítani, akik itt voltak, és meg tudtuk nézni, hogy milyen teljesítményt nyújtanak.
Az U18-as csapatot, amely a tavaly vb-n hatodik helyet ért el Völgyi Péter készíti fel  

- Rengeteg tanulsággal szolgált a tavalyi debreceni világbajnokság. Az első négy helyezettel nem tudtuk fizikálisan felvenni a versenyt, viszont a mögöttünk lévő csapatokat eléggé meggyőzően sikerült legyőzni. Ez nagyon pozitív megerősítés volt, ám a klubokban dől el fizikálisan a továbblépés kulcsa. de biológiailag is nagyon fontos, hogy a lányok hány éves korukban és mennyit tudnak előre lépni rövid idő alatt A nyári felkészülés során megpróbálunk azokkal a csapatokkal játszani, akik az európai elitet képviselik. Ez a spanyol és a francia csapat, ők rendkívül erős összetételben érkeztek erre a világbajnokságra, Spanyolországba biztos, hogy elutazunk és a franciákkal is felvesszük a kapcsolatot az EB előtt. – fogalmazott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában