Női foci

2023.02.06. 16:00

Bővülhet a csákvári bázis

Nagy sikerrel zárult az AFC Csákvár kiválasztó napja, amelyet lányok számára rendezett a klub a Terstyánszky Ödön Sportközpontban.

Káldor András

A rossz idő ellenére nagy kedvvel játszottak a lányok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A férfi NB II-ben szereplő „kirakatcsapat” mellett az egyesület nagy gondot fordít a női labdarúgás fejlesztésére, valamint a bázis növelésére, éppen ezért klub tovább szeretné bővíteni a csapatokat U16-os, U19-es, és felnőtt szinten egyaránt.

A vármegyét két együttes képviseli a női NB I-ben, a MOL Fehérvár FC, és a Puskás Akadémia FC, ám a csákváriak nem titkolt célja, hogy a klub betöltse a szerepét a régióban, felzárkózzon a két kiemelt egyesület mellé, és a környéken lehetősége legyen minden labdarúgás után érdeklődő lánynak focizni. Nem utolsó sorban pedig megkeresik, lehetőséget kívánnak adni azoknak a lányoknak, akik az említett csapatoknál valamilyen oknál fogva nem „váltak” be, hogy tovább folytassák focit, és nem kallódjanak el teljesen.  

- Nagyon sikeresnek értékelem a kiválasztó napot, amivel letettük az alapokat, bízom abban, hogy a következő években is sikeres munkát fogunk végezni. – mondta elégedetten Berndt András az AFC Csákvár utánpótlás szakágvezetője.

Rendkívül jól szervezett volt a program, természetesen a vendéglátók korosztályos csapatainak játékosai mellett a környékbeli településék iskolákból - Vértesacsa, Szár, Bicske, Vértesboglár, Lovasberény, Alcsút, és Kápolnásnyék – sokan ellátogattak Csákvárra. Három busz szállította a lányokat a napra, melyet közös ebéddel zártak le. A kedvezőtlen, szeles, és hideg idő ellenére ötvenhat lány, és öt edző vett részt a programon, ami igen örvendetes számot jelent.

- A női szakágban először tartunk kiválasztó napot, ez egy teljesen új kezdeményezés a klub részéről, a fiúknál már korábban csináltunk ilyet. A kiválasztóra minden korosztályból hívtunk lányokat, de főként a 2004 és 2010 között születetteket céloztuk meg. Annak érdekében szerveztük meg, mert szeretnénk bővíteni a lány csapataink létszámát, mivel az idei szezontól létrehoztunk az U19-es csapatból még egy csapatot. Szerettük volna, ha minden csapatunknak megvan a külön kerete megfelelő létszámmal, és ne legyen akkora játékosmozgás a korosztályok között. Meglepődtem a létszámot illetően, korábban kicsit pesszimista voltam, mert nem hittem volna, hogy ilyen sokan eljönnek. A toborzások alkalmával ugyanis akadt olyan iskola, ahol nem sok érdeklődést mutattak a lányok. Sikeresnek érzem, mert a szülői visszajelzések is kedvezőek voltak, úgyhogy biztosan lesz bőven új igazolásunk. – hangsúlyozta Nagy Ákos az U19-es csapat vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában