Pénteken lezárulhat a párharc

2023.02.23. 20:51

Az első dunaújvárosi mérkőzést is behúzta a Gyergyó

A párharc harmadik mérkőzésén is rajt-cél győzelmet aratott a Gyergyói Hoki Klub, amely 6-1-re győzte le a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét. Egyetlen lehetősége maradt a DAB-nak.

Németh Krisztián

Fotó: Laczkó Izabella

DAB - Gyergyói Hoki Klub
1-6 (0-2, 1-2, 0-2)

Dunaújváros, 270 néző. Vezette:  Soós, Haszonits, Muzsik, Árkovics.

DAB: Jarvinen - Brus, Varga A., Embrich, Ödman 1, Valtola (1) - Kmec, Svars, Niskanen, Somogyi, Szalma - Léránt, Vas M., Dézsi, Mihalik, Ribcsik, Lammi, Tamás, Marosi, Pinczés, Szabó Cs.. Vezetőedző: Niko Eronen.

Gyergyó: Rinne - Haaranen (2), Marttinen, Bodó 1 (1), Orban (2), Tranca 1 (1) - Fejes, Saari, Sárpátki (1), Sylvestre 2, Vincze 1 - Imre, Kozma, Császár 1 (1), Sándor-Székely, Szigeti, Bíró, Didiomete. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Kapura lövések: 25-46

Az egyetlen sansz a péntek esti mérkőzés, mivel már csak egyet kell nyernie az erdélyieknek a továbbjutáshoz. Fehérvári nevelés tett róla, hogy a DAB kedélyei kellőképpen lehűljenek már a mérkőzés elején: Vincze Péter a 13.percben szerezte meg a vendégek vezető gólját, amire a kanadai Sebastien Sylvestre még egy lapáttal rátett az első harmadban, 0-2. Utóbbi, emberhátrányban (!) rögtön a következő játékrész elején tovább növelte a különbséget, Bodó Christopher gólját követően pedig nagyon halványka remény maradt arra, hogy a bikák szépítsenek a harmadik mérkőzésen, 0-4. A párharcban nem sikerült közelebb férkőzni, de legalább a gólkülönbséget sikerült csökkenteni, amikor Ödman az utolsó szünet előtt a ketrecbe talált, 1-4. A négy gólos különbséget Danie Tranca állította vissza a 47. percben, a dudaszó előtt 34 másodperccel pedig Kozma Zsolt tette még szomorúbbá a házigazdát, 1-6. Sajnos a DAB-nak ezen a meccsen sem különösebben sikerült felnőni a feladathoz, még akkor sem, ha a negyeddöntőbe jutással már eleve sikert értek el a szezonban, ami könnyen lehet, hogy számukra ma este véget ér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában