Gruber-gól, dobogó!

2023.02.12. 17:30

A fiatal csatár első NBI.-es góljával feljebb lépett a PAFC

Felcsút Bizonyos szempontból fiatalos meccs lett a PAFC – ZTE bajnoki. Hornyák Zsolt jó érzékkel nyúlt a fiatalokhoz. 1-0-ás győzelmével a tabella harmadik helyére ugrott fel a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

Fotó: Koncz Márton

A Zalaegerszeghez hasonlóan az első idei győzelmére törő Puskás Akadémia mesterének Nagy Zsolt hiányzása miatt főhetett a feje, a válogatott hátvéd az Újpest elleni kupacsata alkalmával újult ki a tavaly nyári sérülése. Ellenben a másik szélre visszatérhetett a felgyógyult Mezghrani, Markek pedig a kupasiker után ismét kezdett.

A mester a csatársorban frissített igazán: már a lilák ellen is pályára küldte volna, de akkor nem volt rá alkalom, azonban ezen a mérkőzésen kezdőként vetette be az óriási ígéretnek tartott, a legutóbbi Puskás-Suzuki Kupán a torna csapatába bekerült 16 éves Kern Martint. Az újonc mellett Colley kapott lehetőséget elől, őt a Magyarországra látogató barátnőjétől kaphatott extra motivációt.

Ami nem ment 120 percen keresztül a hétközi kupaderbin, az az első félidőben sem sikerült a Puskás Akadémiának tabella szomszédja, a három egység hátrányban mögötte a 6. helyen álló ZTE ellen.

Kern bátran játszott első NBI-es mérkőzésén, volt egy szinte ziccert kialakító fejese, Colley pedig leshelyzetben lőtt veszélyesen, de érdemben ő sem tudott hozzátenni az eredményességhez. Gyűrték egymást a csapatok, a Zalaegerszeg letámadásával nem tudott mit kezdeni a házigazda.

A szünet után megélénkül a meccs: Kerntől indult az akció, aki az 50. percben pazarul ívelt az ötösre az érkező Colley elé, aki nem találta el a labdát.  Pár perccel később Ikobáról pattantak le sorra a védők, a sprint a labdával végül a tizenhatoson belül a PAFC védők gyűrűjében ért véget.

Továbbra is a mezőnymunka volt a jellemző, egy órányi játék után Hornyák Zsolt frissítésre, és némi átszervezésre  szánta el magát. Kern elhagyta a pályát, de nem maradt fiatal nélkül a házigazda, mert Gruber bejött Corbu helyére. Ezzel pedig meg is érkezett a későbbi főszereplő.

A 18 éves csatár tizenkettedik élvonalbeli mérkőzésén megszerezte első gólját! Méghozzá egy remek akció végén. A 82. percben történt, hogy Favorov remek jobb oldali lapos passzát elcsípte a kapu előterében, és a hálóba lőtt, 1-0!

A hajrában kezdett egyre jobban fájni a vendégeknek a kilátásba fejezett további idei nyeretlenség, Szankovics kapott össze Van Nieff-el. A házigazda viszont örülhetett, mert megtartotta előnyét. Győzelmével a felcsúti együttes az ötödikről a harmadik helyre lépett fel.

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC – Zalaegerszeg 1-0 (0-0)

OTP Bank Liga, 19. forduló. Pancho Aréna. 900 néző. Vezette: Pillók Martin (Albert, Kóbor)
Puskás: Markek - Mezghrani, Batik, Spandler, Stronati, Brandon - Baluta (Puljic 72.), Corbu (Gruber 60.), Favorov - Kern (Levi 60.), Colley (Van Nieff 60.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
ZTE: Demjén - Huszti, Mocsi, Csóka, Gergényi - Tajti (Klausz 84.), Szendrei, Sankovic - Mim (Kovács B. 78.), Ikoba, Szalay (Meshack 57.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.
Gól: Gruber (82.)
Sárga lap: Stronati (15.), Spandler (75.), Van Nieff (89.), ill. Szendrei (16.), Mocsi (30.), Huszti (54.), Tajti (70.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában