Szélső ütő érkezett

2023.01.10. 15:42

Tovább erősített a MÁV Előre-ST Solar együttese

Az amerikai Annie Ertz a MÁV Előre SC-ST Solar második téli igazolása a 2022/2023-as szezonban. A játékos a svájci élvonalbeli Genéve Volley csapatától szerződött a Lokihoz.

Káldor András

Annie Ertz korábbi csapatában, a Towson University (Egyesült Államok) színeiben

Fotó: A klub

Annie Ertz a szezon első felében a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer kezei alatt dolgozott a svájci együttesnél. A 24 esztendős, 185 cm magas röplabdázó igazi világutazónak mondhatja magát, korábban Peruban (Universidad San Martín), Svédországban (Örebro VBS) és a már említett Svájcban is megfordult.

- Azért választottam a MÁV Előre SC-t, mert Nagy Fanni, a csapat vezetőedzője nagyon jó benyomást tett rám. Tetszett, amit felvázolt a klub terveit illetően, azonosulni tudtam az elképzelésekkel, és ezután úgy éreztem, ez a helyes lépés számomra. Nem sokat tudok a magyar bajnokságról azon kívül, hogy versenyképes, ami arra ösztönöz engem, hogy fizikálisan és mentálisan is jobb játékossá váljak. – nyilatkozta új csapata honlapján Annie Ertz. A szélső ütő posztján játszó Ertz két napon belül már a második, aki az Egyesült Államokból származik, mivel a klub minap jelentette be Maia Patricia Dvoracek szerződtetését. Ugyanakkor távozott Székesfehérvárról a román-magyar állampolgárságú ütőjátékos, Vajda Beáta és az azerbajdzsáni feladó, Alishanova Shafagat.

Mindenesetre Ertz bizakodóan tekint a közös munka elé.

- Bízom benne, hogy stabilitást és tapasztalatot viszek a csapatba és segíteni tudom az előrelépést a bajnokságban. Általános cél, hogy mindennap egyre jobbak legyünk. Azzal tudok hozzájárulni ehhez, hogy a pályán egy újabb támadófegyver leszek a csapatban, védekezésben, pedig a blokkjaim lehetnek hasznosak. A pályán kívül remélem, hogy humorral és lelkesedéssel pozitív légkört tudok teremteni. Áldottnak érzem magam a lehetőség miatt és izgatottan várom a kezdést! – hangsúlyozta a játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában