A sportbarátság örök!

2023.01.09. 08:31

Szilveszteri foci Szabadbattyánban

A kezdeményezést – a szilveszteri focit – az akkori legendás szabadbattyáni korosztály (amelynek még a néhai Jung József is edzője volt) oszlopos tagja, Kincses Gyula hívta életre, és indította több évtizedes útjára 1981. december 31-én.

V. Varga József

A sportbarátság örök, és egy életre szól! Papp Zsigmond (b), Kincses Gyula (ötletgazda), Szabó János, Tóth Roland (féltérden), Tóth László (Olasz), Mészöly Dodó, Németh Tibor, Balogh Bence

Fotó: Závodi Zoltán

Az egykori csapat gerince, Tóth László (alias Olasz, jelenleg a sportkör elnökségi tagja), Mészöly Dodó, Pajor László, Vizi László, Tibor György, Szabó János, Rábai István, Fodor Oszkár, Németh Tibor, Papp Zsigmond és az örökös battyáni csapattag, Bakalár László (a teljesség igénye nélkül) azóta is folytatja és adja tovább a fiatalabb nemzedékeknek e nemes hagyományt. 

A pályán – egy kis levezetés 
Fotós: Závodi Zoltán

Összejönnek a szabadbattyáni „öregfiúk”, mert ennyi év után is örülnek egymásnak, s focival búcsúztatják az óévet. Forralt boroznak, pezsgőznek, és felelevenítik a régi futballsztorikat, röpködnek a zrikák, sorjáznak a poénok. Koccintanak, emlékeznek – megemlékeznek –, összegzik az évet, mert az önzetlen, nem anyagi alapon nyugvó sportbarátság örök, és egy életre szól! Úgy mondják: a jó sportközösségben eltöltött idő lélekemelő, és fontos ebben a mai elburjánzott, rohanó világban.

Boldog új évet, és jövőre veletek ugyanitt! – így szól Tóth László (Olasz) köszöntője és a némileg módosított szólás.

Középen Tóth László Olasz (kékben) és az ötletgazda, Kincses Gyula
Fotós: Závodi Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában