NB II

2023.01.29. 15:16

Nem talált fogást a Csákvár

A Merkantil Bank NB II 21., a tavaszi idényt nyitó fordulójában a BFC Siófok ellen az AFC Csákvár csapata ezúttal nem tudott pontot szerezni.

Káldor András

Balogh Bence (szemben) csákvári hiba után szerzett vezetést csapatának

Fotó: Németh András / SN

BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár (2-0)
Siófok, 150 néző
Vezette: Berényi Tamás (Szabó Dániel, Nagy Viktor)
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni, Varga B. – Szakály A., Varjas – Balogh B. (Volter, 43.), Major G. (György, 91.), Horváth P. (Forgács, 87.) – Farkas B. (Nyitrai, 87.). Sportigazgató: Vukmir Dragan.  

AFC Csákvár: Auerbach – Murka (Dulló, 45.), Koval, Karacs, László – Gazdag V. (Janyickij, 64.), Mészáros D. (Magyar Zs., 64.), Körmendi – Torvund (Tamás N., 73.), Beliczky, Fejős (Ominger, 73.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Balogh B. (9.), Major G. (39.) 

Azt nem lehet mondani, hogy nagy lendülettel indítottak volna a csapatok, szép lassan csordogált egészen a 9. percig, amikor a csákvári védelem hibáját kihasználta a Siófok. Egy hosszú előre rúgott labdára feleslegesen lépett ki Auerbach Martin, Koval Viktor pedig átemelte saját kapusán, Balogh Bence élt a kínálkozó eséllyel és 5 méterről az üres kapuba passzolt, 1-0. A 13. percben láthattuk az első igazán veszélyes csákvári helyzetet, Hutvágner Gergely védte bravúrral szögletre Gazdag Vajk távoli próbálkozását. A 20. percben közel járt az előnye megduplázáshoz a Siófok, Horváth Péter egy hosszú indítás után befelé cselezte magát, majd 14 méterről, nagy helyzetben a kapu jobb oldalát vette célba, de rosszul találta el a labdát, így Auerbachnak nem lett vele gondja. Aztán a 39. percben csak összejött a második találat, határozatlannak bizonyult a csákvári védelem, Balogh B. 7 méterről megküldött lövése kipattant a védőkről, a lecsorgó labdát a korábbi AFC-játékos Major Gergő, takarásból 12 méterről a jobb sarokba lőtte, 2-0.   

A szünet után meddő mezőnyfölénybe került ugyan a Csákvár, ám hiányzott elölről a pontosság, valamint a magabiztosság, igaz eléggé zártan védekezett a házigazda, és ezt nehéznek bizonyult feltörni. A 75. percben Major varrhatta volna el végérvényesen a szálakat, ám nagy helyzetben Auerbach védte 10 méteres lövését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában