Jön egy kis pihenő

2023.01.11. 12:52

Nehéz mérkőzés után a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 nehéz mérkőzésen van túl a Salzburg otthonában, egyre foghíjasabb keret, így jól jön majd a pár nap szünet az erőltetett menet előtt.

Beke Zsombor

Roy-nak (30-as) sok dolga volt Salzburgban

Forrás: Red Bull Salzburg / GEPA pictures/ David Geieregger

Ha egy csapat választani akar az osztrák központú ligában, hogy melyik gárda ellen lépne jégre tartalékos összeállításban, valószínűleg kevesen választanák a Red Bull Salzburgot. A Volánnak kedd este nem volt választása, mindössze négy hátvéddel kellett a címvédő otthonában helyt állni. A nehézkes szituáció ellenére Sarauer révén megszerezte a vezetést a Fehérvár a 9. percben, és az előnyt egészen a 29. minutumig meg tudta tartani a Fejér vármegyei alakulat. Bár sokszor beszorult a fehérvári csapat, többször tudott helyzetbe kerülni, a nagy küzdelemért azonban végül nem adtak pontot, az RBS nyert 4-1-re.

– Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Mondhatni sok hiányzónk van. Több csatárunk is hátvédként játszott ma, mert a védők közül többen betegek vagy sérültek. Kemény, ha egész életedben csatárt játszol, aztán azt mondja az edző, hogy most hátvéd leszel. Ez nem könnyű. Jó munkát végeztek, mi lőttük az első gólt, ami nagyon fontos volt, aztán kitartottunk a kiváló Salzburg ellen. Aztán a végén legyűrtek minket, ráadásul a meccs közben még több sérültünk lett. 20 helyet mindössze 16 játékossal álltunk ki. A döntő tényező az volt, hogy mi foghíjasok voltunk, de tetszett az, ahogy a játékosaim küzdöttek – mondta Kevin Constantine, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője a lefújás után.

A klubvezetés lépett, hiszen mint arról már beszámoltunk, a kék-fehéreknél folytatja pályafutását a 26 éves kanadai hátvéd Cody Donaghey.

Pár nap pihenő következik a gárdának, legközelebb január 17-én lépnek jégre bajnokin Háriék, a Klagenfurt otthonában. Utána sem lesz sétagalopp, hiszen jön az olasz-osztrák hárommeccses túra, majd a hónap végén a Magyar Kupa négyes döntője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában