Régen folytatták fiaskóval

2023.01.30. 18:04

Megbosszulta magát Kövesden a túl sok kihagyott lehetőség

Vereséggel kezdte a bajnoki tavaszt a Puskás Akadémia. A mezőkövesdi vereséggel régi szép „hagyomány” szakadt meg.

Németh Krisztián

Mezőkövesd-Puskás Akadémia NBI.

Fotó: Kovács P. / MW

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában Drazsics góljával 1-0-ra legyőzte a PAFC csapatát a kieséstől menekülő Mezőkövesd. A fiaskó miatt nem sorolódott lejjebb a tabellán Hornyák Zsolt együttese, továbbra is a negyedik helyen áll.
Rég volt ilyesmire példa. A Puskás legutóbb a 2014/2015-ös szezonban, még a kiesését megelőző idényben indította bajnoki vereséggel az esztendőt. Azóta mindig szerzett legalább egy pontot. Tavaly a MOL Fehérvár legyőzésével rajtolt, 2021-ben a Ferencvárostól rabolt pontot, egy évvel korábban a Kaposvárral ikszelt, 2019-ben 3-0-ra verte a Vidit, 2018-ban gólnélküli döntetlent játszott Mezőkövesden, 2016-ban nyert a Diósgyőr ellen.
Hornyák Zsolt vezetőedző szerint csapata ismét sok lehetőséget hagyott kihasználatlanul, és könnyen elkerülhető gólt kaptak.
- Nem sikerültek a terveink, a végén ráadásul belehibáztunk. Úgy éreztem, hogy megtörjük az ellenfelet, ha frissítem a csatársorunkat, de ez fordítva sült el. Kulcs szituációban hibáztunk. Könnyű gólt rúgattunk a Mezőkövesdddel. A gól aztán szárnyakat adott a házigazdának, addig domináltunk. Sajnos Colley két jó ziccerből nem tudott egy gólt sem rúgni. Az első félidőben Spandler Csabinak is volt egy óriási helyzete szögletből, ezeket a ziccereket értékesítenünk kellett volna, és nyugodtan lejátszani a mérkőzést. Ezzel szemben a végére idegesek lettünk, Balutát kiállították - mondta a mester.
A soron következő két fordulóban itthon javíthatják ki a kezdeti botlást Nagy Zsolték. Pénteken a Ferencváros ellen pontot szerző Vasas lép pályára a Pancho Arénában, két hét múlva pedig a hétvégén a Debrecen otthonában elhasaló, a PAFC-tól jelenleg három pontra lévő Zalaegszerszeg vizitál Felcsúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában