A horvát bronzérmessel szemben

2023.01.13. 16:55

Második felkészülési mérkőzésén az eszékiek ellen meccsel a Fehérvár

Kleinheisler László már nem néz farkasszemet korábbi csapatával az Umagban 13 órakor kezdődő edzőmeccsen.

Ferencz Balázs

Kenan Kodro duplázott a Hajduk Split ellen

Forrás: molfehervarfc.hu

Fotó: TOTH ELLA

A Puskás Akadémián nevelkedett, majd a Videotonban bajnoki címet szerzett Kleinheisler Lászlót épp a napokban mutatta be a görög panathinaikosz, mint új szerzeményét. Vagyis a válogatott középpályás nem veszi fel a harcot a MOL Fehérvár FC elleni edzőmeccsen az Eszék együttesében. A sokszoros horvát  bronzérmes, egyszeres ezüstérmes NK Osijek számára főként az offenzíva kidolgozása terén lesz igen fontos a Horvátországban edzőtáborozó Vidi elleni összecsapás, ugyanis Kleinheisleren kívül két másik támadót is eladott a télen. 3 millió euróért az Augsburghoz távozott a középcsatár, Dion Beljo, míg a szélső, Damjan Bohar a lengyel Zaglebie Lublin együtteséhez szerződött. Az 1999-ben horvát kupát nyert Eszék így sem gyenge csapat, mindezt bizonyítja, hogy 17 fordulót követően a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split mögött a horvát élvonal harmadik helyén áll. 

A kék-fehérek legértékesebb játékosa a válogatott kerettag kapus, Ivica Ivusic, a transfermarkt.com 5 millió euróra taksája. Kleinheisler és Beljo távozásával Caktasra és az argentin Ramon Miérezre hárul a gólgyártás felelőssége, akik minden bizonnyal a szombat kora délutáni, MOL Fehérvár FC ellen is meg kívánják mutatni, lehet rájuk számítani. Bár, a Budapesti Honvéd ellen ők sem brillíroztak, eddigi egyetlen edzőmeccsükön 2-1-es vereséget szenvedett az Eszék a kispestiektől.

A Vidi játékosai jó hangulatban várják az NK Osijek elleni derbit, pénteken egy délutáni edzés szerepelt a piros-kékek programjában. Így minden bizonnyal frissebben mozoghatnak majd a Huszti Szabolcs - Toldi Gábor edzőpáros trenírozta fehérváriak. A hírek szerint mindenki hadra fogható az edzőtáborban dolgozó Vidi-játékosok közül, a korábban sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Fiola Attila is bevethető lesz a Novigrádtól néhány kilométerre fekvő Umagban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában