Foci

2023.01.22. 19:13

Felcsúti körkép: a rajtra készülve

A férfi NB I-es csapat kedden folytatja itthon a felkészülést, a női gárda kemény ellenfelet kapott a Magyar Kupában. A PAFC II. és az utánpótlás csapatok is készülnek a szezon folytatására.

Németh Krisztián

A kék-sárgákra az FTC várhat a kupában

Fotó: Kricskovics Antal

Hornyák Zsolt vezetőedző pár nap pihenőt adott fiainak azt követően, hogy a gárda pénteken hazatért az andalúziai edzőtáborból, ahol a svájci éllovas Young Boystól 3-0-ra kikapott, Puljic góljával legyőzte a német Bundesliga 2.-ben szerepő Karlsruher SC gárdáját, majd zárásként – bár a második félidőben dominált a mérkőzésen – 1-0-s vereséget szenvedett a cseh Jablonec együttesétől. Az OTP Bank Liga küzdelmei vasárnap folytatódnak Nagy Zsolték számára, akik Mezőkövesden nyitják az évet. Február 3-án pedig itthon fogadják a Vasast. 

Major Marcell, az első csapatban is bemutatkozó 17 éves középpályás a második vonalban folytatja a szezont, kölcsönjátékosként az NB II-ben szereplő Nyírség Spartacushoz került. A női NB I-es csapat háza táján is zajlanak az események, ugyanis kiderült a Magyar Kupának megfelelő Női Simple Kupa sorsolásán, hogy a legkeményebb ellenfelet kaphatják, amennyiben túljutnak a negyeddöntőn. A Puskás Akadémia, amely az előző fordulóban a DVTK együttesét búcsúztatta, a Kelen SC csapatával mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért. A papírforma a felcsútiaknak kedvez, hiszen a fővárosi együttes a 12 csapatos élvonal 8. helyéről várja a tavaszi folytatást, míg a PAFC az előkelő 4. helyen áll. 

A Puskás a továbbjutása esetén minden bizonnyal az előző fordulóban a Mol Fehérvárt kiejtő St. Mihály FC csapatával vív meg az elődöntős szereplésért. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A negyeddöntőket március 8-án, szerdán rendezik meg, az elődöntők hivatalos játéknapja március 14., kedd. A sorozat döntőjét április 26-án, szerdán rendezik meg. Vissza az urakhoz! Az NB III-ban szereplő PAFC II. idei második felkészülési mérkőzését is könnyedén behúzta, a zömében tinédzserekkel felálló megyei első osztályban szereplő Abda együttesét múlta felül hazai pályán. 

Külön öröm, hogy az U19-es csapatból behívott játékosok közül ketten is betaláltak. Vajda, Magasföldi, Vékony és Szabari találatával alakult ki a 4-0-s végeredmény. A Puskás Akadémia U15ös csapata 3-0-ra legyőzte, az U17-es 1-1-es döntetlent játszott a Kassával, az U16-os gárda 2-0-ra nyert a Rapid Wien ellen, az U14-es viszont négy gólt hintett a sógorok gárdájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában