Tóth Norbert az U23-as Eb-re készül

2023.01.19. 11:10

Bajnoki címek, válogatottság a Szondi gyaloglóinak célja

Az alapozás a napokban lezárul a Honvéd Szondi György SE gyaloglói számára, a fehérvári atléták megkezdik a felkészülést az idei versenykihívásokra.

Ferencz Balázs

Komoly feladatok előtt állnak a szondis gyaloglók, akik munkáját Kovács József (jobbra) is segíti

Forrás: Honvéd Szondi György SE

Eddig a munka mennyiségére fókuszáltak a Honvéd Szondi György SE gyaloglói, jövő héttől már egyensúlyba hozzák a mennyiséget és a minőséget. Egy hónap múlva rajtol a fedettpályás szezon, melyeken nem csupán részt venni szeretnének Őze Tibor tanítványai, de eredményesen szerepelni is.

- Minden munkát elvégeztünk azokkal a sportolókkal, akik bajnoki címre, válogatottságra esélyesek. Hat-hét versenyző akadály nélkül vészelte át a téli időszakot. Tóth Norbert, aki tavaly a valamennyi U23-as bajnokságot megnyerte, idén a finnországi U23-as Európa-bajnokságra készül. Ezért háromhetes meleg égövi edzőtáborban vesz részt Portugáliában. A szövetség nem tudta finanszírozni az utazást, így Péter saját erőből oldja meg az edzőtáborozást - adott tájékoztatást a Szondi gyaloglóinak mindennapjairól a vezetőedző, Őze Tibor.  Akinek konkrét, s nem alaptalan elvárásai vannak versenyzőivel szemben. - Tóth Norberttől azt várom, hogy az U23-as Eb-n a legjobb nyolc közé kerüljön. Jó állapotban van, elkerülték a sérülések és nagyon motivált. Két vb-kerettag versenyzővel, Venyercsán Bencével és Helebrandt Mátéval készül együtt Portugáliában, jó csapattal dolgozhat. Amennyiben az U23-as Eb-n jól szerepel, lesz esélye arra is, hogy a budapesti felnőtt világbajnokságon is képviselje a szakosztályt. 

A tréner elmondása szerint Schwarcz Péter z U18-as korosztály versenyein dobogóesélyes, és célba veheti a válogatottságot is. Az U16-os Szónok Dániel már 2022-ben is válogatott volt, jó formában van, bajnoki címet lehet várni tőle idén. Az U14-es Miski Márton, Csongor Zalán, és Stethner Liliána  feladata, hogy megmutassák magukat a fiatalok magyar mezőnyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában