Ki kell mászni a gödörből

2023.01.29. 11:17

Az utóbbi meccseken a fehérváriak elvesztették a magabiztosságunkat

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el az Arconic-Alba kosárcsapata, ezúttal a Körmend gyűrte le a kék-fehéreket a Gáz utcában, 82-73-ra.

Horog László

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Két, az utóbbi időszakban halovány teljesítményt nyújtó gárda találkozott a koronázóvárosban. Az Alba kosarasai nem kezdték jól a szombati, Körmend elleni, hazai bajnokit az Alba Regia Sportcsarnokban, a pontosan célzó vasiak az első negyedben tíz ponttal elléptek a vendégek, aztán a házigazdák gyorsan visszajöttek a meccsbe, félidőben egy ponttal vezettek a látogatók. A harmadik negyedben is hullámzott a mérkőzés, fél óra elteltével is egy ponttal jártak a nyugatiak a hazaiak előtt. Aztán a remeklő Vojvoda Dávid vezetésével hat egységgel meglógott a Fehérvár, ám a lendület megtört, a végjátékban magabiztosabb Egis együttese 82-73-as győzelmet aratott.

- Nehéz helyzetben vagyunk. Nem értem, néha nagyon jól teljesítünk, néha pedig úgy, mintha korábban soha nem kosárlabdáztunk volna. Ezúttal is végig szoros mérkőzés volt, amiből megint nem mi kerültünk ki győztesen. Az utóbbi időszakban elvesztettük a magabiztosságunkat, egyénileg és csapatként is. Pedig nagyon jó játékosaink vannak. A dobóformánk nem volt megfelelő, a mezőnyből 40, kintről 28 százalékkal dobtunk, ez nem volt elég a sikerhez, ráadásul a védő lepattanókat sem mi szereztük meg. Csapatkapitányunk, Vojvoda Dávid fájdalmakkal vállalta a játékot, nagyon jó teljesítményt nyújtott, megmutatta a karakterét. Végig küzdött, harcolt, de ezt sajnos nem láttam minden játékosomnál. Vissza kell térnünk a korábbi, sikeres útra,újra meg kell találnunk önmagunkat – közölte a fehérváriak vezetőedzője, Matthias Zollner.

Kocsis Tamás, a vasiak trénere érthetően elégedetten értékelte a látottakat.

 – Fontos sikert arattunk, az egyik legerősebb állománnyal rendelkező hazai együttest sikerült megvernünk az otthonában. Eddig hiányzott a játékunkból a küzdés, egymás segítése, ezúttal megvalósult. Húsz asszisztot adtunk, ezzel lehet meccset nyerni. Látszik, ha csapatként teljesítünk, minden sikerülhet, ha nem, akkor a leggyengébb ellenféltől is ki tudunk kapni. Ki kell emelnem, kevés csapatnak van ilyen szurkolótábora, mint nekünk. A meccs előtt nem nekünk állt a zászló, azonban a korábbi, rossz szériánk ellenére nagyon sokan elkísértek bennünket, óriási energiát adtak kívülről a játékosoknak a lelátóról.

Pongó Marcell, a fehérváriak irányítója jól játszott, három triplát szórt, 13/9 ponttal jelentkezett.

- Gratulálok a körmendieknek a győzelemhez, végig szoros mérkőzés volt, egyszer ők vezettek, egyszer mi. Az igazság az, elég nagy gödörben vagyunk, ahonnan ki kell másznunk, egy siker most nagyon jót tett volna az önbizalmunknak. Be kell bizonyítanunk, hogy jók vagyunk, jobbak, mint amit az utóbbi mérkőzéseken mutattunk. Nem lettünk rosszabb csapat. Sok lepattanót engedtünk nekik, valamint nem dobtunk jót, ez döntött ezúttal.

Ferencz Csaba, a körmendi hátvéd szintén jól teljesített, 14/9 pontot tett a közösbe.

- Nagyon fontos győzelmet arattunk, végre azt csináltuk, amit megbeszéltünk, amire az edzőink felhívták a figyelmet. Csapatként játszottunk támadásban és védekezésben, ez volt a legfontosabb. Mindenki segített mindenkinek, jól támadtunk, ezen az úton kell mennünk tovább. Nagyon sok sérültünk volt, most már jobb a helyzet, nagyobb volt a rotációnk, mint a korábbi meccseken, ami meg is látszott a teljesítményünkön. Nagyon remélem, ezzel a sikerrel megindulunk felfelé. Az Albának kívánom, a következő meccsét nyerje meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában