Női kézilabda

2023.01.27. 15:38

A tisztes helytállás a cél

A női kézilabda K&H Liga NB I 12. fordulójában az Alba Fehérvár KC csapata a bajnokság eddigi egyetlen veretlen együttese, az FTC-Rail Cargo Hungária vendége lesz szombaton 17 órától az Elek Gyula Arénában.

Káldor András

Takó Viktória elszánt játékot vár az Albától

Fotó: Kricskovics Antal

Ebben a bajnoki idényben már nem először történt meg, hogy két hét telt el anélkül, hogy az Alba Fehérvár tétmérkőzést játszott volna. A NEKA ellen már kezdett volna lendületbe jönni a csapat, ám ezt követően ismét csak az edzések következtek, így aztán nem tudni, hogy jelenleg milyen formában várják a lányok a bajnokaspiráns otthonában sorra kerülő találkozót.
A házigazdák a Dunaújvárosi Kohász legyőzése óta az utóbbi két meccsükön bukdácsoltak, a Bajnokok Ligájában a Brest Bretagne HB otthonában háromgólos vereséggel zártak, míg a K&H Ligában szerdán az MTK Budapest szorongatta meg a zöld-fehéreket. Ezen a mérkőzésen akár el is veszíthette volna eddigi veretlenségét a Fradi, mivel negyedórával a lefújás előtt az MTK előnye öt gól volt, de végül a sírból hozták vissza ezt a bajnokit, egygólos (36-37) győzelmet aratva. Nem véletlenül jegyezte meg Elek Gábor az összecsapást követő sajtótájékoztatón:
- Mérhetetlenül csalódott és feldúlt vagyok, szégyellem magam. Érthetetlenül enervált, lassú volt a játékunk!
Mindenesetre nem biztos, hogy mindez jó előjel a népligeti mérkőzés előtt, mert ismerve az FTC-t lassan tizenöt éve irányító szakember minden bizonnyal a héten összekapta csapatát, és hatékonyabb védekezéssel és támadójátékkal várhatják az Albát.
A fehérváriak az előző idényben oda-vissza kikaptak az FTC-től, Fehérváron hét góllal (25-32), míg az Elek Gyula Arénában tizennyolc találattal (39-21) múlták felül ellenfelüket. Ráadásul akkor is a meccset megelőzően a Bajnokok Ligájában egy nem várt nyolcgólos vereségbe futottak bele a Krím Ljubljana ellenében, és az AFKC csapatán „töltötték” ki a mérgüket.
Az Alba játékosai ennek ellenére megpróbálják a lehetetlent, de valljuk meg igazi „totógyilkos” lenne, ha ponttal érkeznének haza a Népligetből.

- Bajnokok Ligája-szereplő, nagyon jó játékosokból álló csapathoz látogatunk. Nem lesz könnyű dolgunk a Fradi ellen, de úgy megyünk oda, hogy készek vagyunk megnehezíteni a dolgukat. – hangsúlyozta a csapat kapitánya, a rutinos Boldizsár Bianka.
- Ezen a mérkőzésen nem mi leszünk az esélyesek, de szeretnénk gyakorolni és javítani azokat a hibáinkat, amelyeket az eddigi meccseken elkövettünk, és ez az alkalom tökéletes lesz erre. Győztes mérkőzés után vagyunk, így biztosan nagy elszántsággal fogunk felmenni a pályára, és igyekszünk mindent kihozni magunkból. – mondta a balszélső, Takó Viktória.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában