Gőzerővel készülnek

2023.01.12. 11:35

A MOL Fehérvár FC II. hét edző meccsel hangol a tavaszra

Egy hete indította a MOL Fehérvár FC II. csapata alapozását a tavaszi szezonra. A játékoskeretben több változás is történt a tél folyamán, többek között erről, a felkészülésről, valamint az őszi idény történéseiről beszélgettünk a csapat élére a bajnokság alatt kinevezett Imrik László vezetőedzővel.

Káldor András

A csapat (piros-kék) Érden négygólos vereségbe szaladt bele, a képen az első csapattal készülő Pető Milán (20) vezet támadást

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A múlt szerdán orvosi felméréssel és egy edzéssel elkezdte a felkészülést a MOL Fehérvár FC II. is az NB III-as bajnokság tavaszi szezonjára. A keretben kisebb változások már történtek, távozott az együttestől Hajdinger Raul Zoltán és az előző évben kölcsönben itt szereplő Sergej Vintonji is, míg a napokban próbajátékon vesz részt a romániai Krisztián Gagyi. Horváth Barnabás a felkészülést az NB II-es Dorog csapatával kezdte meg, ahol próbajátékon vesz. Az NB I-ben szereplő gárdával a horvátországi edzőtáborba Huszti Szabolcs vezetőedző pedig elvitte a csapatból a Gergely Roland, Menyhárt Zsombor, Pető Milán, Cserkuti-Németh Olivér, Kovács Bence kvintettet. Rajtuk kívül még az utazólistán szerepelt Dala Martin, aki vírusfertőzés miatt itthon maradt. Egy biztos azonban, hogy a következő napokban még várhatóak további változások a keretben.
- A második csapatnál az a cél, hogy minél több tehetséget beintegráljunk a felnőtt futballba, és azoknak a játékosoknak akik innen az utánpótlásból jönnek és megteremtsük a lehetőségét annak, hogy tovább lépjenek. Ezt górcső alá véve pozitív a mérleg, mert Huszti Szabolcs több játékost is elvitt a téli edzőtáborba, Novigradba. 2014-es játékosokról beszélünk, akik közül többen bemutatkoztak már az NBI- ben. Jó úton járunk, bár a csapat szereplését tekintve vegyes a kép van 8-8 győzelmünk és vereségünk, valamint 4 döntetlenünk. Három súlyosabb vereséget szenvedtünk III. Kerület, a Nagykanizsa, és az Érd ellen, az utóbbi két mérkőzésen nem játszottunk alárendelt szerepet, de a mindennapokban azért dolgozunk, hogy az ilyen kisiklásokat elkerüljük. Az nem fér bele, hogy egy csapat így szétessen egy mérkőzésen! – hangsúlyozta Imrik László.
Történt ugyan egy váltás a kispadon szezon közben, november elején Györök Tamás helyére nevezte ki a klubvezetés Imrik Lászlót, de ő mivel a csapatnál dolgozott korábban, így az állandóságot képviselte. Nem véletlenül, mert Imrik 2019-ben érkezett a klubhoz, először Toldi Gábor vezetőedző munkáját segítette a pályaedzőként, később Szalai Tamás és a már említett Györök Tamás mellett tevékenykedett az NB III-as csapatnál. 

Imrik László vezetőedző
Fotós: A klub

- Idény közben ért a megtiszteltetés, hogy kineveztek a csapat élére, ez a harmadik évem a klubon belül nyilván átláttam, hogy az előttem lévő edzők milyen munkát végeztek. Váratlanul ért a feladat, egyik napról a másikra történt, ugyanazt az irányvonalat követem, amelyet évekkel ezelőtt lefektettek, és fejlesztjük a játékosokat.
A keret kialakítása folyik annak függvényében, hogy az edzőtáborból visszatérő játékosok közül hányan fognak ott maradni az első csapat keretében. Érkezőktől még nem számolhattak be, de az biztos, hogy a saját utánpótlásukra fogunk leginkább támaszkodni. Ott vannak tehetséges játékosok, és ezt az irányvonalat próbálják követni továbbra is. Hét felkészülési mérkőzést játszanak, nagyon sűrű a programjuk, szerda szombat ritmusban játsszák a meccseket a hathetes felkészülés alatt, mivel februárban már bajnoki vár a csapatra. 

A csapat az első tesztmérkőzésen, szerdán a Meton-FC Dabas otthonában 3-0 (2-0)-ra győzött.  
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában