Sorozatban harmadszor

2023.01.27. 16:21

A még szondis Kovács Geri egymás után háromszor nyert junior ob-t

Remekeltek a Honvéd Szondi György SE vívói a junior párbajtőr országos bajnokságon. Nagy kár, hogy fehérváriként utoljára tették.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely kétségtelenül az egyik legjobb párbajtőröző

Forrás: hunfencing.hu

A 19 esztendős Kovács Gergely produkciója egészen egyedülálló. Az elmúlt négy junior országos bajnokságon mindannyiszor döntőt vívott. Kadett korában ezüstérmet szerzett, azonban az utóbbi hátrom megmérettetésen nem talált legyőzőre ebben a korosztályban. A már felnőtt válogatott kerettag Kovács Gergely utolsó junior aranyérmét szerezte fehérvári színekben, mert február 1-től már nem a Honvéd Szondi színeiben arat babérokat, hanem a Tatabányai SC kötelékében. Ami azért is fájó, mert amennyiben Kovács Gergely fejlődése így ível, mint eddig, komoly esélye lesz olimpián is pástra lépni
– Azt gondolom, hogy ez a korosztály képes lehet nagyon szép eredmények elérésére. Kovács Geri és Somody Soma helye nem kérdőjelezhető meg a válogatottban, ugyanakkor a további pozíciókért nagy lesz a harc az utolsó, bázeli Világkupán. Kis híján teljes korosztályváltás történt nálunk, de a legutóbbi csapatversenyen bebizonyította, hogy ez a korosztály méltó utódja lesz az elődöknek – fogalmazott a budapesti Gerevich Aladár Sportközpontban rendezett országos bajnokságon a junior válogatott edzője, Eitner Kinga. 

A junior férfi párbajtőr országos bajnokság végeredménye (145 induló): 1. Kovács Gergely (Honvéd Szondi, edző: Kovács László), 2. Antal Máté (Vasas), 3. Horváth Márk (FTC) és Somody Soma (MTK), 5. Gálik Balázs (MTK), 6. Wermeser Csongor (Vasas), 7. Pelle Domonkos (Honvéd), 8. Mérő Leon (FTC). A döntőben: Kovács-Antal 15:7.
 

A hölgyeknél sem maradt érem nélkül a Honvéd Szondi. Salamon Réka remek vívással menetelt a 120 fős mezőnyben, végül az elődöntőben rendkívül szoros asszóban maradt alul a későbbi ezüstérmes Kálmán Gyöngyvérrel szemben, így bronzérmet szerzett. Salamon Réka is elhagyja a Szondit. 

Junior női párbajtőr országos bajnokság végeredménye: 1. Wimmer Dorina (MTK, edző: Bakodi Róbert), 2. Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), 3. Gálfalvy Réka (MTK) és Salamon Réka (Honvéd Szondi), 5. Szilárd Anna (Honvéd), 6. Szarvas Rita (FTC), 7. Gachályi Gréta (AVA), 8. Miskó Dorina (MTK). A döntőben: Wimmer-Kálmán 15:6. FB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában