Így biztosabb a jövő

2023.01.12. 16:38

A Honvéd Szondi SE két élvívója is eligazolt

Az utóbbi években nemzetközi szinten is kiváló eredményeket szállítottak az Alba Regia Vívó Akadémia, majd a Honvéd Szondi SE párbajtőrőzői. Most már hárman is a Tatabányai SC színeiben gyarapítják az érmeket a fehérváriak közül.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely a felnőtt válogatott stabil tagja kíván lenni

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A fehérvári Kovács Gergely káprázatosan kezdte az évet, a junior Világkupa udinei állomásán csapatban nyert ezüstérmet, ami komoly fegyvertény a magyar vívósportban. Azonban Kovács Geri már nem a Honvéd Szondi SE-nek szerzett újabb nemzetközi dicsőséget, hanem új klubja, a Tatabányai SC-t képviselve a válogatottban vívott ellenállhatatlanul az olaszországi páston. Kovács Gergely mellett a szintén válogatott Salamon Réka, valamint az osztrák nemzetiségű Josef Mahringer is a TSC-be igazolt.
A Komárom-Esztergom vármegyei egyesület havi járandósággal kecsegtető ajánlattal rukkolt elő a két válogatott vívó felé, amivel a Honvéd Szondi György SE nem tudott versenyezni. Ezzel biztosított a jövőben a vívók világkupákon való részvételének háttere. A minél több megmérettetés és tapasztalatszerzés a párbajtőrözők fejlődését szolgálja, így kerülhetnek egyre közelebb céljaik – akár az olimpiai szereplés – eléréséhez.   

Salamon Réka is korosztálya egyik legjobbja
Fotós: Matey István / Forrás: MW


Az érintett vívók mindennapjai nem változnak sokat, a szakmai munkájukat továbbra is Kovács László irányítja, s rendszeresen részt vesznek a  budapesti keretedzéseken is. 
A honi és a nemzetközi párbajtőrsport egyre inkább meghatározó alakja, Büki Lili már évekkel korábban Tatára szerződött a koronázóvárosból, most két másik, kiemelkedő eredményekkel rendelkező és sokra hivatott vívó hagyja el Székesfehérvárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában