A végére sima lett, zsákban a három pont

2023.01.20. 21:37

A Fehérvár a második harmadban fordított, majd nyert (galéria)

A Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL pénteki játéknapján a HK SZ Olimpija jégkorongcsapatát fogadta.

Beke Zsombor

Talán a vártnál nehezebben, de a Fehérvár (kékben) begyűjtötte a három pontot

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Újabb fontos mérkőzés állt Kevin Constantine alakulata előtt, hiszen a tabella utolsó előtti helyezettje látogatott a Raktár utcába, tehát a hatba igyekvő Volán számára kötelező lett volna begyűjteni a három pontot.
Ennek szellemében gyakorlatilag az első helyzetéből betalált a Fehérvár, Tim Campbell bombázott a kapuvas alá, 1-0. Nem sokkal később emberelőnybe kerültek a kék-fehérek, és bár többek között Hárinak is volt ígéretes próbálkozása, nem sikerült kettőre növelni az előnyt. Uralta a találkozót a hazai gárda, de azért a szlovénok is igyekeztek veszélyeztetni, Magovac közeli lövésénél kellett résen lennie Roy-nak. A harmad derekén egy támadáson belül Leclerc és Sarauer is bevehette volna Morrone kapuját, de a vendégek portása védett. A Fehérvár uralta a mérkőzést, de a hazaiak néha túljátszották az akciókat, a jobbnál is jobb lehetőségeket akartak teremteni. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a játékrész végén Dodero ért bele jól egy távoli lövésbe, 1-1.

A középső harmad elején sem változott a játék képe, a Volán nyomott, próbálta visszavenni a vezetést, de Morrone a helyén volt. Öt perc eltelte után emberelőnybe került az AV19, a fórban Kuralt került helyzetbe, de a túloldalon Pance is veszélyeztetett. Öt az öt ellen az első hazai mérkőzését teljesítő Donaghey szép cselek után lőtt fölé. Egy újabb fórt hagyott ki Kevin Constantine alakulat, majd ismét az új szerzemény fűzte át magát a védőkön, de ezúttal sem rezzent a haló. Nem ment a góllövés a Fehérvárnak, a szlovénok ellenakciói pedig veszélyesek voltak, többször kellett Roy-nak védenie. Öt perccel a játékrész vége előtt megszerezte a vezetést a Ljubljana, Vallerand talált be közelről, 1-2. Sebességet váltottak a kék-fehérek, beszorult az Olimpija, szép akciót végén pedig Campbell lőtte meg saját maga, és csapata második gólját, 2-2. Fél perccel később ismét megrezdült a vendégek hálója, Leclerc volt eredményes, 3-2. Az eseménydús harmad végén még Kuralt és Stojan vívott ökölcsatát, mindkettőjük jutalma öt perces büntetés lett.
A harmadik játékrészt Ambrus helyzete nyitotta meg, majd két perc sem telt és kettőre nőtt a fehérváriak előnye, Németh talált be közelről, 4-2. Később szépítési esélyt kapott a Ljubljana egy emberelőny formájában, de kivédekezte a Volán. Kiegyenlítettebb játék zajlott a jégen az első negyven perchez képest, de így is több lehetőség adódott a Fehérvár előtt. A harmad derekén Stipsicz lőhetett lendületből, de Morrone hárítani tudott. Hét perccel a találkozó vége előtt büntetőhöz jutott a Volán, a korong mögé maga sértett, Erdély Csanád állt, aki szépen bevarrta a rávezetést, 5-2. A folytatásban őrizte előnyét a Hydro Fehérvár AV19, újabb gól nem esett, Kevin Constantine együttese begyűjtötte a három pontot.

Hydro Fehérvár AV19 – HK SZ Olimpija 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
Székesfehérvár, 2409 néő. V.: Hronsky, Siegel, Muzsik, Kis-Király
AV19: Roy – Fournier, Szabó D., Erdély 1, Hári, Kuralt (1) – Stipsicz, Donaghey, Sarauer, Findlay (1), Leclerc 1 – O’Brian, Campbell 2, Magosi, Bartalis, Mihály – Csollák, Ambrus G., Vértes (1), Németh 1, Terbócs (1). Vezetőedző: Kevin Constantine.
Ljubljana: Morrone – Neill, Podrekar, Vallerand 1, Simsic, Dodero 1(1) – K. Cepon, Magovac (1), Pance, Cimzar, Kapel – Crnovic, M. Cepon, Koblar, Kalan, Zajc – Stojan, Bericic, Sturm, Sodja, Mehle. Vezetőedző: Mitja Simic.
Kiállítások: 9, ill. 40 perc.
kapura lövések: 45-33.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában