Frissen Fejérből

2022.12.17. 12:00

Válogatott kosárlabdázók látogattak a fehérvári kórházba

Mozgalmas napokat élnek a fehérvári kosárlabdázók, akik ellátogattak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba is, ajándékokat vittek a kicsiknek.

Horog László

Az Alba négy, válogatott kosarasa, valamint az FKC-s kézilabdázó, Besszer Borbála vitt ajándékot a gyermekosztályon fekvő betegeknek

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai szerdán este bajnoki meccset vívtak, csütörtökön reggel a négy, válogatott játékosnak, Vojvoda Dávidnak, Szabó Zsoltnak, Pongó Marcellnek és Somogyi Ádámnak már a koronázóvárosban frissen nyíló, élelmiszer áruházban volt jelenése, ahol dedikáltak, a vásárlókkal fotózkodtak, majd segítettek bepakolni az árucikkeket. Aztán a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba látogattak, példaértékű adományozáson vettek részt.  A férfi kosarasok és az Alba Fehérvár KC női csapatának játékosa a gyermekosztály betegeinek adtak át ajándékcsomagokat csütörtökön, a kezdeményezéshez a kosarasok két szponzora is csatlakozott.

A kórházban tartott eseményen Vojvoda, Somogyi, Pongó és Szabó mellett a kézisek utánpótlás válogatott irányító-átlövője, Besszer Borbála is jelen volt. Az élvonalbeli együttesek és támogatóik vitaminokkal, noteszekkel, pólókkal, dedikálókártyákkal és egyéb apróságokkal kedveskedtek a gyerekeknek, hogy könnyebbé, vidámabbá tegyék az ünnepek előtti időszakot, a kórházban töltött napokat.

A kórház főigazgatója, Bucsi László elismerését fejezte ki a támogatásért, az osztályvezető főorvos, Kálmán Andrea szintén hálásan köszönte a nemes felajánlásokat. Utóbbi közölte, remélhetőleg a megajándékozott gyerekek nem a kórházban töltik a karácsonyt. Azonban mindig érkeznek újabb betegek - jelenleg húsz gyermek fekszik az osztályon -, a dolgozók pedig mindent elkövetnek, hogy a lehetőségekhez képest szebbé varázsolják a kényszerből, a kórház falai között töltött ünnepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában