Ismét 3-0

2022.12.04. 19:50

Újabb kapott gól nélküli Volán-győzelem

Az ICEHL vasárnapi játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 a Migross Supermercati Asiago együttesét látta vendégül.

Beke Zsombor

Hári János (kékben) két gólpasszal vette ki részét a sikerből

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a vasárnapi találkozóra, az Asiago a Pustertal ellen nyert idegenben a hosszabbításban, míg a Volán a Vorarlberg együttesét egy remek utolsó harmaddal győzte le 3-0-ra. A kapuban ezúttal Horváth Dominik kezdett, Roy egészségügyi problémák miatt a keretben sem volt. Jó szokásához híven a Fehérvár nagy lendülettel, aktívan kezdett, bár a fölény ellenére Fazionak sem kellett megszakadnia a vendégek kapujában, az első komoly lehetőség három és fél perccel a kezdés után Hári előtt adódott. Kicsivel később a korong az olaszok kapujába kötött ki, de videózás után a bírók nem adták meg a találatot a kapus akadályozása miatt. A folytatásban rövid időn belül kétszer is emberelőnybe került a Volán, de sajnos egyik létszámfölényes helyzettel sem élt Kevin Constantine alakulata. A vendégek komolyabban először a harmad közepén veszélyeztettek, Misley tesztelte Horváthot éles szögből. Hat perccel a játékrész vége előtt egy szerzett korongot Petan tűzött rá középről, de Fazio védett. A harmad végén Terbócs, Vértes is helyzetbe került, de nem sikerült megszerezni a vezetést.

Az előző harmad végi dulakodás nyomán négy a négy ellen kezdődött a játék, ez a játékszituáció pedig a hazaiaknak kedvezett, O’Brian lőtte ki a felső sarkot 38 másodperc elteltével, 1-0. A túloldalon Gazzola kísérletében volt benne a veszély, de próbálkozása mellé ment, majd Marchetti lövését kellett fognia Horváthnak. Öt az öt ellen továbbra is uralta a találkozót az AV19, Sarauer az oldalhálót találta el. Hét perc eltelte után ismét emberelőnybe került a Fehérvár, a fórt pedig sikerült kihasználni, Nilsson távoli lövésébe ért bele Kuralt jól a kapu előtt, 2-0. Asiago megrázta magát, Horváthnak kellett hatalmas védést bemutatnia Misley lehetőségénél, majd öt a négy ellen támadhattak a vendégek. Nagy volt a nyomás a kék-fehérek kapujára, egy ízben a gólvonalról kellett Horváth alá tenni a pakkot. Később Szabót lökték neki csúnyán a palánknak, de az újabb emberelőnnyel ezúttal nem tudott élni a Volán. Az utolsó percben Kuralt szerzett korongot, a játékszert Magosi szúrta rá, de Fazio a botossal kitolta.

Az utolsó harmad előtt kapust cseréltek az olaszok, Vallini állt a ketrec elé. Vértes került helyzetbe a játékrész elején, majd a túloldalon Saracino közeli lehetőségénél kellett résen lennie Horváthnak, majd védelmi kihagyást követően a vendék csatára egy az egyben vezethette a magyar kapusra a korongot, de ismét a hálóőr került ki győztesen a párharcból. A harmad derekán emberelőnyben eldönthette volna végleg a pontok sorsát a Fehérvár, de nem sikerült bevinni a harmadik találatot. A mérkőzés vége felé haladva egyre jobban nyomott az Asiago, emberelőnyben is támadhattak a vendégek, ekkor még több mint öt perc vissza volt a rendes játékidőből, megúszta a Fehérvár, sőt a kiegészüléskor Sarauer centerezését követően Terbócs került nagy helyzetbe, de nem talált be. Az olaszok levitték a kapust, Kuralt pedig megszerezte a kék-fehérek harmadik gólját, 3-0. A Hydro Fehérvár AV19 két háromgólos sikerrel zárta a hetet a két ligaújonc ellen, Roy után Horváth Dominiknek is meglett az első kapott gól nélküli találkozója az ICEHL-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában