Támadó érkezik

2022.12.10. 11:47

Új légiós a Hydro Fehérvár AV19 csapatában

A Hydro Fehérvár AV19 szombaton bejelentette, hogy leigazolta a francia válogatott támadóját, Guilllaume Leclerct.

Beke Zsombor

Leclerc tavaly még a szlovánok színeiben játszott az ICEHL-ben

Forrás: A klub

A fehérváriaknál, miután a novemberi válogatott szünetben távozott Ben Betker és Patrick Newell, felszabadult két légióshely, a kettő közül az egyiket betöltötte a klubvezetés. Szombaton bejelentették a kék-fehérek, hogy náluk folytatja pályafutását Guilllaume Leclerc. A 26 éves támadó ismerős lehet a szurkolók számára, hiszen a tavalyi idényben a Ljubljanát erősítette, ahol az alapszakaszban 44 találkozón 41 pontot jegyzett, míg a rájátszásban 7 mérkőzésen 9 egységig jutott.  Szélig Viktor, a Fehérvár általános menedzsere a klub honlapjának elmondta, hogy már nyáron felmerült csatár érkezése.

– Láttuk már tavaly mire képes a ligában, gyors, elől több pozícióban is bevethető játékos. Hasznos tagja lehet a támadó szekciónak – mondta Szélig.
A 173 cm magas, 80 kilogrammos csatár a svéd másodosztályban játszott ebben a szezonban, 22 mérkőzésen 10 pontig jutott.

– A fehérvári csapat ellen mindig nehéz volt játszani, emellett mindig különleges élmény is volt a hangulat miatt – mondta Leclerc a klub honlapjának. – Megtiszteltetés lesz ezt a klubot képviselni. Már beszéltem Szélig Viktorral és a vezetőedzővel is, de biztos vagyok benne, hogy sok megbeszélés vár még rám. Nagyon tetszik az a filozófia, amit képviselnek, így izgatottan várom a kihívást. Tisztában vagyok a liga minőségével, ezen kívül többször jártam Budapesten a válogatottal, így tudom, hogy a magyarok mennyire elkötelezettek a jégkorong iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában