Túl a százon, magabiztos albások

2022.12.02. 20:06

Továbbra is nyeretlenek a nyírségi kosárlabdázók

A tabellán utolsó, nyeretlen szabolcsiak vendége volt az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata, a vendégek 108-80-ra nyertek.

Horog László

A fehérváriak légiósa, Quenton DeCosey jól játszott a nyíregyházi összecsapáson

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik csapat nagyon jó, a másik nagyon rossz sorozatban várta a péntek esti bajnokit: a hazaiak zsinórban kilencszer kaptak ki, ezzel zárják a tabellát, a fehérváriak sorozatban négyszer nyertek, a második pozícióban készülődtek a keleti randevúra. Ford duplájával az Alba jutott előnyhöz, Dickerson középtávolról válaszolt, Henderson pontjaival pedig már a hazaiak vezettek, 5-4-re. Igaz, nem sokáig, komoly rohanásba kezdett a vendég, Philmore és DeCosey zsákolt, Ford is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, 5-12-nél a házigazdák időt kértek. A hazaiak nem találták a ritmust, a vendégeknél pályára lépett Szabó Zsolt és Takács Milán, előbbi mintaszerű hármassal indított, 6-20. Kiss és Williams révén közelített a keleti gárda, Takács Milán és Somogyi kosarával megint hízott a különbség. Pongó hármasa jelentette a vendégek harmincadik pontját (14-30), Perry felelt kintről, aztán Dickerson duplát, majd triplát dobott, az első negyedet Perry zsákolása zárta, a feljavuló hazaiak látható közelségbe kerültek, 24-31. Felváltva estek kosarak, majd a Hübner irányítója, Kass Balázs szerzett három pontot, Dickerson zsákolása után a pedig vendégek trénere, Matthias Zollner időt kért, 32-36-nál. Akadtak pontatlanságok mindkét oldalon, nem tudott ellépni az Alba, aztán DeCosey a sarokból hintett hármasával hétre nőtt a differencia, sőt, Philmore jóvoltából kilencre, a házigazdák trénere, Szollár Gergő időt kért, 36-45. Vojvoda is megszerezte első dupláját, DeCosey és Ford megmozdulásával 15 pontra távolodtak a fehérváriak. Perry zsákolásával közelítettek kicsit a hazaiak, az első félidőt a remeklő Ford és Williams ziccere zárta, 42-58.  

Ford mesteri hármassal jelentkezett, ahogy az első félidőben, a másodikban is jól szedték a lepattanókat a vendégek, Somogyi és Pongó hármasa a hálóba hullt, a házigazdák időt kértek, 52-67. DeCosey közelebbről volt eredményes, Kass hármasa is célba ért, békésen csordogált a meccs, közel húsz pontnál megszilárdult a különbség, aztán Mokanszki és Kass pontjaival araszolt előre a vendéglátó, fél óra után 63-81 állt a táblán. Mokanszki lendületben maradt, a túloldalon Vojvoda pedig lendületbe jött, maradt a közel húszpontos távolság a felek között, 72-90. Aztán megint nőtt, tovább nyílt az olló, a vendégek könnyedén nyertek, 80-108.

JEGYZŐKÖNYV

Hübner Nyíregyháza BS-Arconic-Alba Fehérvár 80-108 (24-31, 18-27, 17-27)

NB I-es bajnokság, 10. forduló, Nyíregyháza, Continental Aréna, vezette: Nagy Viktor, Györfy Rúben, Nyilas István (Hartyáni Zsolt)

Nyíregyháza: Perry 14/3, Henderson 7, Bazsó 2, Dickerson 19/6, Mokánszki 11/6. Cserék: Kass 11/6, Kiss 2, Williams 12, Fazekas 2. Vezetőedző: Szollár Gergő

Arconic-Alba Fehérvár: Pongó 13/12, Somogyi 14/3, DeCosey 21/6, Ford 21/3, Philmore 6. Cserék: Vojvoda 10, Takács Milán 7., Szabó 13/6, Góbi M. -, Balsay -, Takács Martin 2. Vezetőedző: Matthias Zollner

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában