Kézilabda

2022.12.01. 12:30

Nem vallottak szégyent a fehérvári kézisek

A női kézilabda K&H Liga NB I 11., előrehozott fordulójában az Alba Fehérvár KC bár 12 gólos vereséggel zárt a sokszoros bajnok, BL-győztes Győri Audi ETO KC ellen nem kell szégyenkeznie, mert amíg erővel bírta egyenrangú ellenfele volt a zöld-fehéreknek.

Káldor András

Tolnai Laura (a labdával) bár nem lőtt gólt, de jól játszott

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Arra előzetesen számítani lehetett, ahogy már korábban is megtörtént, nem a fehérváriak lesznek a párosítás favoritjai. Arra azonban már kevésbé gondoltak a a sérültek, betegek miatt meglehetősen szűkös kerettel érkező győriek, hogy az első félidő nagy részében mindössze egy-két góllal vezetnek. Az Alba jól védekezett, és támadásban is láttunk tőlük néhány ígéretes megoldást. A fehérváriak ugyan a második játékrészben több hibát vétettek, de egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet nagynevű ellenfelükkel szemben. 

- Büszke vagyok a csapatomra, próbáltuk megnehezíteni a Győr dolgát. Tudtuk az, hogy az Európa-bajnokságról jönnek vissza a játékosaik, és ezen a héten nem a mi csapatunk a legfontosabb számukra. Jó meccset játszottunk, helyt álltunk, amíg ezt fizikálisan bírtuk. Nagyon fontos mérkőzések következnek a bajnokságot tekintve, így a mai alatt is próbáltunk részben azokra is készül. – mondta értékelésében, elégedetten Józsa Krisztián az Alba FKC vezetőedzője.
- Tudtuk és úgy is készültünk, hogy ez egy gyors hajtós mérkőzés lesz. A Győr tele van világklasszis játékosokkal, de igyekeztünk tisztesen helytállni, úgy gondolom, hogy ez sikerült. Az első félidőben jó alakult a védekezésünk, kemények voltunk, támadásban próbáltuk kihasználni a ziccereket, amit megbeszéltünk edzésen igyekeztünk végrehajtani, és a második félidőben is erre törekedtünk. – fogalmazott a 18 esztendős Tolnai Laura, aki több poszton is bizonyított. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában