Jégkorong

2022.12.02. 20:54

Nem sok esélyt adott az FTC a fehérváriaknak

Az Erste Liga pénteki játéknapján a mérkőzés nagy részében fölényben játszó FTC-Telekom magabiztosan győzte le a FEHA19 gárdáját.

Káldor András

Alapi Márton (FEHA19, fehér) próbál túljárni a Fradi-védők eszén

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

FTC-Telekom – FEHA19 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)  

Tüskecsarnok, 266 néző
Vezette: Babic, Pálkövi, Pallós, Szabó D.

FTC-Telekom: Nagy K. – Hrabal, Kärmeniemi 1, Kulmala (1), Nagy G. (1), Sailio 1 (1) - Boros, Seregély Máté, Bán, Low (1), Tóth Gergő 1 (1) – Mesikämmen 1, Sarcia 1 (1), Kestilä 1, Kozma D. 1 (1), Tóth A. (2) – Kucsma, Farkas L., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs 

FEHA19: Zupancic – Racsinszki, Dobmayer, Ambrus Cs., Fekete A. (1), Németh Z. - Kóger B., Salamon 1, Mayer, Tamási, Zezelj - Farkas B., Szabó P., Alapi, Dézsi Barnabás, Ivády – Reiter, Grin. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Kapura lövések: 31:14
Gól emberelőnyből: 2/0, ill. 3/0 

Mindössze bő fél napot pihenhetett a FEHA19 a csütörtök esti Corona Brasov elleni összecsapás után, és az idén eddig meglehetősen nehéz idényt játszó Fradi otthonában kellett jégre lépniük. Villámgyorsan a 7. percre kétgólos előnyt kovácsoltak a vendéglátók, előbb Brayden Low pontos centerezését Tóth Gergő vágta be két méterről, majd Antonino Sarcia vette be Jakob Zupancic ketrecét, 2-0. Majd a percben Salamon Zoltán kapott egy remek átadást Fekete Alextől, és fejezte be góllal a FEHA19 támadását, 1-2. 

A 21. percben Kontsa Mesikämmen lopakodott egyre közelebb a fehérvári kapuhoz, majd lövésre szánta el magát, korongja pedig utat talált a fehérvári ketrecbe, 3-1. Aztán 28. a percben Tóth Adrián lövése után egy korongeladást büntetett meg egy pillanat alatt Kozma Dávid, 4-1. A harmad hajrájában még Jari Sailionak volt két lehetősége, de Zupancic bravúrosan védett.

A 44. percben egy korongszerzést követően Salilo hozta magát helyzetbe, és védőjét megkerülve lőtt Zupancic hálójába, 5-1. A hajrában Aku Kestila és Lauri Kärmeniemi tette teljessé az FTC sikerét, 7-1.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában