Az idény legjobb játéka

2022.12.31. 14:09

Megdolgozott a pontért az Alba Fehérvár KC, bizonyított a Vác ellen

A női kézilabda K&H Liga NB I 9. fordulójában a Praktiker-Vác ellen zárta az Alba Fehérvár KC a 2022-es esztendőt. A 24-24-el záródó összecsapás második félidejében remek teljesítményt nyújtott a házigazda, és akár még a győzelmet is megérdemelte volna.

Káldor András

Varga Emőke (középen) Kuczora Csenge és Helembai Fanni szorításában

Forrás: Kricskovics Antal / FMH

Nem várt sétagalopp a fehérvári lányokra a rendkívül energikus, és gyors kézilabdát játszó Duna-partiak ellen, ráadásul a vendégek eddig a tabellát vezető hármas – Győr, FTC, DVSC – kivételével minden ellenfelpüket legyőzték. Valljuk meg Fehérvárra is esélyeként érkeztek, és erre utaló jeleket mutattak az első félidőben is. A szünet láthatóan jót tett hazai oldalon, Józsa Krisztián vezetőedző rendet tett a fejekben, és nem véletlen, hogy feljavult, keményebb lett csapata védekezése, és támadásban is láttunk tőlük örvendetes megmozdulásokat.
A találkozó után megtartott sajtótájékoztatón a fehérváriak trénere volt az elégedettebb.
- Nem félig, hanem tele van az a bizonyos pohár, sőt egy kicsit ki is csordult! Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert küzdeni tudásból ma is abszolút jelesre vizsgáztunk. Beszélhetünk arról, hogy az 55. percben még három góllal vezettünk, de bárki aláírta volna a csarnokban, hogy a Vác ellen pontot szerzünk. Nagyon jó csapatnak tartjuk a Vácot, jól szerepelnek a bajnokságban, megpróbáltunk felkészülni belőlük, és úgy gondolom ez jól is sikerült. Kuczora Csengéről sem beszéltem ennyit, mint ezen a héten! Nekünk ez nem egy, hanem kétpontos mérkőzés volt. 

Varga Emőke rengeteget dolgozott a falban, nagyon fontos pillanatokban vette be a váci kaput. 

- Nagyon örültem annak, hogy tudtuk tartani magunkat az első félidőben, ez szerencsére sikerült, és nem fogytunk el. Boldog vagyok, hogy jól néztünk ki a második félidőben, átvettük a vezetést, bár egy kicsit ugyan csalódott vagyok a végjáték miatt. Nem tudom mi lehetett annak az oka, hogy elfáradtunk a végére, megengedtük, hogy felzárkózzon ellenfelünk. Számítottunk arra, hogy nagyon szoros mérkőzés lesz, és nagyon koncentrálni kell a védekezésre. Szerintem azt meg is tudtuk oldani, persze voltak szerencsétlen momentumok, de ettől függetlenül büszke vagyok arra, hogy így küzdött a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában