Röplabda

2022.12.03. 22:19

Kipipálva a kötelező a férfiaknál

A férfi röplabda Extraliga 10. fordulójában a MÁV Előre SC-Foxconn csapata a papírformának megfelelően háromszettes győzelmet aratott a sereghajtó KISTEXT JP Auto Mercedes ellen. A vendégek ugyan a második és a harmadik szettben derekasan tartották magukat, ám ez a játszmanyeréshez kevésnek bizonyult.

Káldor András

Jól játszott a MÁV Előre SC, biztosan nyerte a meccset

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-Foxconn – KISTEXT JP Auto Mercedes 3:0 (16, 23, 21)

Székesfehérvár, 70 néző.

Vezette: Ujházi Mónika, Mezőffy Zsolt.

MÁV Előre SC-Foxconn: Kholman, Szabó V., Bibók, Ambrus, Boa, Doda. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

KISTEXT JP Auto Mercedes: Óhidi, Fazekas, Novoszelov, Kruzskov, Gebhardt N., Makarov. Csere: Lassu (liberó), Gönczi. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.

Jobban kezdett a vendégek együttes, de a Loki 5-5-nél beérte ellenfelét, 7-6-nál pedig már előnyben volt. Fokozatosan növelte előnyét ezt követően a fehérvári gárda, és húsz pont felett már nem volt kérdéses, hogy megnyeri a szettet.

A folytatás sokkal szorosabban alakult, nem tudott igazán a hazai csapat szabadulni ellenfelétől, és sokáig fej fej mellett haladtak. Majd 14-13-nál a KISTEXT volt előnyben, 23-23 után a kék-fehérek jutottak szettlabdához, amelyet Leonardo Doda tudott értékesíteni.

A harmadik etapban 6-3-mal indított a MÁV Előre, ezután időt kért a KISTEXT, és ez jótékonyan hatott számukra. 14-14-nél utolérték házigazdáikat, 18-17-nél pedig a fővárosiak álltak nyerésre. Aztán 21-18-nál úgy kértek ismét időt a vendégek, hogy innen már nem tudtak feltámadni, és megnyerte a szettet, és ezzel találkozót a MÁV Előre SC-Foxconn.

- Fontos három pontot szereztünk ismét. Nagyon hiányzott Redjo Koci a csapatból, ugyanakkor gratulálok azoknak, akik ez által is játéklehetőséget kaptak és éltek a bizalommal! – mondta elégedetten a mérkőzés után Dávid Zoltán a Loki trénere.

A MÁV Előre SC-Foxconn jövő szombaton (2022. december 10.) este 18:30-kor a Vegyész RC Kazincbarcika csapatát fogadja a 2022-es esztendő utolsó hazai férfi bajnoki mérkőzésén, a VOK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában