Magabiztos siker a kisalföldiek ellen

2022.12.04. 12:23

Két vereség után győzött újra az Alba Regia KSE csapata

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulójában a gyenge lövőszázalékot produkáló székesfehérvári alakulat már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát szombat délután.

Krebsz András

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alba Regia KSE–Agrofeed ETO UNI Győr U23 31-22 (16-8).

VOK, 40 néző, vezette: Budai-Bock, Wenzel.

Alba Regia FODOR – KÓNYA B. 8, Giday 2, Szalczinger, Bárdos 6, Rohonyi 2, Kanyó B. 4. Csere: Lakatos T. (kapus), Kovács G. 1, Ferenczi 2, Harsányi 3, ifj. Grőber M. 1, Sipics 2, Ferencz, Salamon D. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulás: 8. perc: 7-6, 16. p.: 10-7, 27. p.: 13-8, 37. p.: 20-13, 46. p.: 27-16, 54. p.: 31-18.

A pontlevonással sújtott, zsinórban két vereségének köszönhetően a tabella 6. helyére visszacsúszó székesfehérvári együttes és a Kanyó Bencééket szorosan követő ETO U23-as csapatának randevúja a vártnál sokkal egyoldalúbbra sikerült.

A közel félórás csúszással kezdődő összecsapáson a lendületesen kézilabdázó zöld mezes vendégek igyekeztek meglepni az esélyesebb hazai együttest, ám a jobbszélen Králl Richárdot helyettesítő, tizenkét perc alatt négyszer is beköszönő Kónya Balázsnak valamint az első próbálkozásaikból még jórészt betaláló átlövőknek köszönhetően nem jártak sikerrel.

A folytatásban a győri fiatalok ugyan kissé lefékezték az albásokat, de a Grőber-csapat védelmével nem tudtak mit kezdeni. A labdával egyre többet találkozó Fodor Péter lehúzta a rolót: az ETO a játékrész második felében mindössze egyszer volt eredményes, akkor is csak hétméteresből.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fordulást követően a székesfehérvári cserék is szóhoz jutottak, a hazaiaknak pedig az átlövések mellett az üres kapura történő dobásokat (Rosta Miklósék többször hét mezőnyjátékossal rohamoztak) is volt alkalmuk gyakorolni. Előbbinél az egész mérkőzést figyelembe véve 36 kísérletből csak 11 került a kapuba, míg utóbbinál öt lehetőségből mindössze egyszer zörrent a feltűnően sokszor blokkoló győriek hálója. Mindezek ellenére az ARKSE győzelméhez egy szemernyi kétség sem fért, a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított gárda visszakapaszkodott az Észak-nyugati csoport 4. helyére.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A múlt heti pofon után sikerült összeszednünk magunkat, végig egyenletesen, jól teljesítettünk. Mindenkinek adtunk játéklehetőséget, voltak, akik tudtak élni vele – értékelt Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a találkozó után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában