Jó néhány fehérvárit válogattak be

2022.12.03. 14:56

Keretet hirdettek a felnőtt és a junior hokiválogatottnál is

December elején ismét válogatott hetek következnek a jégkorong világban, bár az ICEHL és a külföldi bajnokságok nagy része sem áll le, a férfi felnőtt válogatott felkészülési mérkőzést vív, míg a juniorok világbajnokságra készülnek.

Beke Zsombor

Rétfalvi Kristóf (fehérben) az ősz folyamán az Erste Ligában és az ICEHl-ben is szerepet kapott

Forrás: Kricskovics Anta

Fotó: l

A tavaszi A-csoportos világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi magyar jégkorong-válogatott december 15-én és 16-án Ausztriában játszik felkészülési mérkőzéseket a szintén a finnországi elittornán a bennmaradásért harcba szálló osztrák gárdával. A keretben egyetlenegy fehérvári játékos található meg, Rétfalvi Kristóf debütálhat a felnőttek között. Mivel a Hydro Fehérvár AV19 bajnoksága, az ICEHL nem áll le a szünetben, így a többiek Kevin Constantine szövetségi kapitánnyal és Kiss Dávid másodedzővel egyetemben nem csatlakoznak a nemzeti csapathoz. A szakmai stábot így Fodor Szabolcs és Szilassy Zoltán képviseli majd Ausztriában. 

A juniorok nagy megmérettetésre készülnek, ugyanis december 11-én kezdődik Norvégiában a korosztályos divízió I/A-s torna. A tavalyi világbajnokságon ugyan pont nélkül zártak a mieink, de Fehéroroszország kizárásával nem lett végül kieső, így a magyar fiatalok újabb esélyt kaptak a bennmaradásra. A keretben a FEHA19 csapatát jó néhány játékos képviseli, valamint a szakmai stábban ott lesz Arany Máté és Székely Csaba, akik a fehérvári Erste Ligás együttes edzői. A kék-fehérektől lehetőséget kap Vas Márton bő keretében Alapi Márton, Ambrus Csongor, Farkas László, Fekete Alex, Ivády Milán, Keceli-Mészáros Mátyás, valamint Németh Zalán. A fiatalok két felkészülési találkozót vívnak a vb előtt, december 7-én és 8-án Japánt fogadják a mieink. 

A divízió 1/A junior-világbajnokság magyar programja (Asker, Norvégia)

2022. december 11., vasárnap, 13:00 Magyarország–Dánia
2022. december 12., hétfő, 16:30 Kazahsztán–Magyarország
2022. december 14., szerda, 16:30 Norvégia–Magyarország
2022. december 15., csütörtök, 13:00 Franciaország–Magyarország
2022. december 17., szombat, 13:00 Magyarország–Szlovénia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában