Sikeres szezont zárták a fehérvári kézisek

2022.12.18. 14:42

Büntetőpontja ellenére a dobogón telel az Alba Regia KSE

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Észak-nyugati csoportjában vitézkedő Grőber-legénység a bajnoki szünetben támadásban erősítene és megőrizné harmadik helyét a tabellán.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Hét győzelem, egy döntetlen és három vereség szerepel a 2022/23-as bajnoki évadtól ismét Alba Regia KSE néven versenyző székesfehérvári alakulat neve mellett, az idény közben levont büntetőpont miatt azonban mindössze 14 egységet vihet a téli pihenőre a Grőber Mátyás, Madár Imre kettős által dirigált együttes.

– Valójában 15 pontot gyűjtöttünk, a büntetésről nem tehetünk (az utánpótlás csapat háromszor nem tudott kiállni bajnoki mérkőzésen – a szerk.). Bátran kijelenthetem, hogy elégedettek vagyunk az őszi teljesítményünkkel – értékelte az idényt Madár Imre, az ARKSE tiszteletbeli elnöke.

Az albások védekezésére nem lehetett sok panasz, a Szalczinger János vezette védőfal a második legkevesebb kapott góllal büszkélkedhet a csoportban, ám támadásban már korántsem ilyen fényes a helyzet: Kanyó Bencéék a második legkevesebb találatot jegyezték a tizenkettes mezőnyben.

– A védekezésünkre alapozhattunk eddig a bajnokságban, a kevesebb gyakorlás és együttlét miatt ugyanakkor támadásépítésben gyengébben muzsikáltunk. A rendszerek ugyan fejben megvannak a játékosoknál, de a gyakorlati kivitelezéssel sokszor gondok akadtak. Számtalan ziccert és tiszta helyzetet elrontottunk, ezért relatíve szoros minden egyes mérkőzésünk. A küzdőképességünkkel viszont nincsen baj.

A székesfehérváriaknál több jó egyéni teljesítmény is akadt az elmúlt hónapokban, a kapuban remeklő Fodor a csapat egyik legjobbja volt.

– Fodor Péter hálóőrként maximálisan dicsérendő, szinte végig kiválóan szerepelt. A fiatalok közül a beállós Kovács Gergő valamint a házi góllövőlistát 49 találattal vezető jobbátlövőnk, Giday Árpád sokat fejlődött, a többiek azonban hullámzó teljesítményt nyújtottak, amit persze a sérülések is befolyásoltak.

Az Albánál a bajnoki szünetben nem várható számottevő játékosmozgás, a fő hangsúly a támadások hatékonyságának a növelésére kerül a jelenlegi kerettel.

– A vezetőséget aggasztja a támadásban mutatott eredménytelenségünk, ebben mndenképpen fejlődnünk kell. A lerohanásokban ugyan előre léptünk, de a lövéseink hatékonyságát növelnünk kell, és itt elsősorbaan az átlövőinkre gondolok.

Az ARKSE tavaszi sorsolása nem mondható kifejezetten nehéznek, több közvetlen rivális ellen is Fehérváron lépnek majd parkettre Kanyó Bencéék.

– Minden mérkőzés nehéz ebben a csoportban, a hátulról harmadik, negyedik helyezettek ellen is bizony meg kell izzadni a győzelemért. A legnagyobb ellenfeleinkből három hozzánk látogat majd, de lesznek kemény összecsapásaink idegenben, összességében azonban reális esélyünk van a dobogós pozíciónk megtartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában