Vereség Debrecenben

2022.12.04. 21:04

A FEHA19 nem járt szerencsével a DEAC otthonában

Három góllal kikapott a FEHA19 Debrecenben az Erste Ligában.

Németh Krisztián

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

DEAC – FEHA19
4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Debrecen. 315 néző. Vezette: Korbuly, Lövei, Sipos, Kedves.

DEAC: Gönczi - Bogesic, Zalamai, Dalecky 1 (1), Mihalik (1), Spirko - Sándor, Sosunov (1), Izacky (1), Novotny 3, Smirnov (3) - Bukor, Vokla, Kozma, Molnár D., Sági, Mihalik. Vezetőedző: György József.

FEHA19: Márkus - Nagy Á. 1, Rachinskij (1), Ambrus (1), Fekete A., Tamási - Kóger B., Salamon, Trastasenkovs, Farkas L., Keceli-Mészáros - Farkas B., Szabó P., Mayer, Ivády, Zezelj - Reiter, Alapi, Dézsi. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Kapura lövések: 33-29

A sereghajtó FEHA19 a mezőny közepéhez tartozó Debrecen otthonában vendégszerepelt vasárnap este. Anatolij Bogdanov tanítványai erőt meríthettek az október végi bajnokiból, amikor 4-2-re verték a cívis városiakat Fehérváron. Persze azóta már vendégszerepeltek a DEAC otthonában, egy hete 5-3-ra nyert a házigazda. Öt perce sem ment a meccs Dominik Novotny kezdte szétzúzni a FEHA19 reményeit, a cseh csatár emberelőnyben belőtte a derbi első gólját, 1-0. A középső harmadban Dalecky duplázta meg a különbséget, ám Nagy Ákos a 35. percben szépített, 2-1. Novotny lett a meccs hőse, mert debreceni támadó a játékrész hajrájában, és a záró harmad elején is betalált, mesterhármast szerzett a FEHA19 ellen, így 11 gólos az Erste Ligában.

Mellette egy orosz is nagy estét zárt, nevezetesen szintén a DEAC színeiben Mark Smirnov, aki három aszisztal járult hozzá a győzelemhez. Ezt a debreceni látogatást megúszta egyel kevesebb góllal a Fehérvár, ám kettővel kevesebbet lőtt, rosszabb mérleggel zárult ez a vizit.

Ráférne a FEHA19-re a győzelem. A DAB-hoz hasonlóan elbukta legutóbbi öt bajnokiját, a Magyar Kupában a Ferencváros ellen elért részsiker óta.
A két Fejér megyei csapata december 23-án éppen egymás ellen lép jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában