Hárman a keretben

2022.11.06. 14:07

Vojvoda Dávid, Somogyi Ádám és Pongó Marcell gyakorol a válogatottal

Vasárnap délben megérkeztek a válogatott kosárlabdázók a kecskeméti edzőtáborba. Hárman képviselik az Arconic-Alba Fehérvárt.

Horog László

Vojvoda Dávid (balra) és Pongó Marcell is tagja a vb-selejtezőkre készülő válogatott keretnek

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Három albás kosaras, Vojvoda Dávid, Somogyi Ádám Pongó Marcell november 6-én, vasárnap délben találkozott a válogatott keret többi tagjával a megszokott, kecskeméti edzőtáborban. Az utóbbi években a nemzeti együttessel készült az aktuális feladatokra az erőcsatár, Szabó Zsolt is, ám ő térdsérülése miatt kihagyta a szeptemberi Európa-bajnokságot, a bajnokikon sem számíthatott rá Matthias Zollner, a fehérváriak vezetőedzője. Szabó immár harcra kész, teljes értékű edzésmunkát végez a Gáz utcában, az utolsó, KTE elleni bajnoki előtt a társakkal együtt melegített, de játékára még nem került sor. Minden bizonnyal a válogatott szünetet követő bajnokin visszatér a parkettre.

Ivkovic Stojan szövetségi kapitány együttese november 11-én a bosnyákokkal idegenben, Szarajevóban vív világbajnoki selejtezőt, november 14-én, 18 órakor pedig Szombathelyen, az Aréna Savariában, a csehekkel csatázik. 

Az Arconic-Alba Fehérvár az NB I-es tabella harmadik helyén várja a folytatást, legközelebb november 19-én, 17 órakor lépnek pályára, az újonc Budapesti Honvéd együttesét látják vendégül az Alba Regia Sportcsarnokban.

- Nagyon örülök, hogy ismét meghívást kaptam a nemzeti együttes edzőtáborába. Bízom abban, hogy szóhoz is jutok a következő két, vb-selejtezőn – mondta Pongó Marcell, az Alba irányítója, aki a szeptemberi Eb-n nem került az utazó keretbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában