Négygólos siker

2022.11.09. 17:53

Újabb győzelmével már dobogón az Alba Regia

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 7. fordulójában a szünet után megsérülő Fodor Péter védései mellett Giday Árpád távoli bombái jelentették a különbséget vasárnap este.

Krebsz András

ifj. Grőber Mátyás (pirosban) két gólt szerzett

Forrás: Kricskovics Antal / FMH Archív

Alba Regia KSE–VKL SE Győr 31-27 (16-12)
VOK, 50 néző, vezette: Rozina, Ujvári.
Alba Regia: FODOR – Králl 3, GIDAY 8, Szalczinger, Bárdos, ROHONYI 5, Kanyó B. 2. Csere: Lakatos T. (kapus), Kovács G. 3, ifj. Grőber M. 2 (1), Ferenczi 4, Harsányi, Sipics 3, Kónya B. 1. Edző: Grőber Mátyás.
Eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 14. p.: 7-6, 26. p.: 15-10, 36. p.: 20-14, 46. p.: 25-18, 55. p.: 30-23.

A hétvégéig mindössze két bajnoki pontot szerző győriek meglepően élesen és felszabadultan kezdték a találkozót, az első percekben kicsit álmosan játszó hazaiak hamar háromgólos hátrányba kerültek (1-4). A folytatásban a szorult helyzetből, passzívnál tizenegy méterről felugró Giday lövésével átvette a vezetést (7-6) a székesfehérvári alakulat. Az első játékrészben hétszer is beköszönő jobbátlövő és a harminc játékperc alatt tizenegy hárításig jutó Fodor vezette fehérváriak a félidő hajrájában több technikai hibát is vétő kisalföldiek ellen megnyugtató előnnyel vonulhattak a szünetre.

A térfélcserét követően tovább nőtt a különbség a csapatok között. A balszélen hibátlanul célzó Rohonyi Máté alternatíváját jelentő, támadásban és védekezésben egyaránt hasznos Ferenczi Márk jól szállt be a mérkőzésbe, ám Fodor sérülése után egyre jobban felzárkóztak a vendégek. Négy gólnál kisebbre nem olvadt a különbség, így az Alba újabb sikerével már harmadik az Észak-nyugati csoportban, Fodor állapota miatt azonban fájhat a székesfehérvári szakmai stáb feje, ugyanis a következő fordulóban az éllovas látogat a VOK-ba.

– Ötven percig koncentráltunk, de a végjáték nem tetszett, sokat hibáztunk ebben a periódusban. Óriási gondban lennénk, ha Fodor nem épülne fel a jövő heti, Komárom elleni mérkőzésre – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke az összecsapást követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában