Linzben lép jégre a Volán

2022.11.18. 13:59

Újabb fontos pontokért kel útra a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 péntek este 19.15-től a Steinbach Black Wings Linz együttesénél vendégeskedik.

Beke Zsombor

Nagy forgalmat kell generálni a Linz kapuja előtt péntek este is

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Volánnak továbbra is minden pontra szüksége van ahhoz, hogy meginduljon a legjobb hat, illetve az első négy felé vezető úton az ICEHL-ben. Kevin Constantine együttese kedden nagy csatában gyűrte le 2-1 arányban a Bécset idegenben. A pénteki ellenfél ellen sem lesz könnyű dolga a kék-fehéreknek. A két csapat ugyan találkozott már egymással ebben a szezonban Székesfehérváron, akkor a Volán 2-1-re nyerni tudott, de ennek ellenére a tabellán továbbra is az osztrákok vannak hétpontos előnyben – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. A keddi idegenbeli siker mindenesetre bizakodásra adhat okot a fehérvári szurkolóknak.

– Tetszett a kedden mutatott játékunk – kezdte értékelését Kevin Constantine, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Nagyon jól sikerült az első harmadunk. Bár az ellenfél szerzett vezetést, jól játszottunk az első harmadban. Mindig a fontos a a jó kezdés, főleg idegenben. A srácok keményen küzdöttek, rászolgáltak a sikerre. Nehéz nyerni idegenben, főleg akkor, ha te kapod az első gólt. Ráadásul ez volt az idén az első alkalom, hogy nyerni tudtunk rendes játékidőben úgy, hogy az ellenfél szerzett vezetést. Szép munka volt, keményen megdolgoztak ezért a srácok.

– Ez a sokadik mérkőzésünk volt, amely szoros csatában dőlt el, úgy látszik, ilyen szezonunk van. Megmutatta a csapat karakterét, hogy vissza tudtunk jönni hátrányból. A Bécs a legelején talált be, így volt még időnk belejönni a meccsbe a szünet után, örülök, hogy sikerült győznünk – nyilatkozta Mihály Ákos a klub honlapjának.

A pénteki ellenfél kapuját nem más védi, mint Rasmus Tirronen, akinek nagy szerepe volt a Volán tavalyi nagyszerű szereplésében, de idén a Linz kapujában is remekel a finn hálóőr. 

– Jelenleg az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk, azokat a dolgokat csináljuk a jégen, amiken edzéseken dolgozunk. Kicsivel kevesebb gólt szerzünk az idén, mint az előző szezonban. A támadásban a legegyszerűbb dolog az, hogy keményen támadd a kaput, nehezítsd meg az ellenfél kapusának a dolgát, próbáld takarni a kilátást, menj a kipattanó korongokra. A támadójátékot kicsit nehezebb megszervezni, a játékosok közötti kémián és az egyéni képességeken is múlik, amit hozzá tudnak tenni a támadásokhoz. A támadójáték tekintetében kicsit több szabadságot adunk a játékosoknak, kicsit lazábbak a szabályok, mint védekezésnél. Most az a legfontosabb, hogy minél többet lőjünk kapura, és minél nagyobb forgalmat generáljunk az ellenfél kapusa előtt – mondta a rutinos szakember.

– Játszottunk idén már a Linz gárdájával, akkor sikerült győznünk. Jó érzés Tirronennek gólt lőni, azért utazunk pénteken is, hogy győzzünk. El kell kerülnünk a kiállításokat, öt az öt ellen szerintem nagyon jól játszunk, agresszívak vagyunk, és ezt kell a továbbiakban is folytatnunk – zárta gondolatait a csatár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában