Kosárlabda

2022.11.14. 08:30

Szombathelyen folytatja a kosárcsapat

A hétvégén Bosznia-Hercegovinában volt jelenésük a férfi kosárlabdázóknak, hétfőn 18 órakor pedig a cseheket fogadják az Aréna Savariában.

HL

Eldőlt: Vojvoda Dávidék nem lesznek ott a vb-n

Fotó: F.: Árvai K./NS/archív

A világbajnoki selejtezők második szakaszának harmadik fordulójában a bosnyák fővárosban szerepelt Stojan Ivkovic együttese, a mérkőzés tétje az volt: amennyiben a mie­ink nyernek, marad esélyük a részvételre a jövő évi világbajnokságon. Két hónapja az Európa-bajnokságon, Kölnben is találkoztak a felek, akkor a magyarok az első félidőben remekeltek, egy ponttal vezettek, azonban a jobb erőkből álló déliek végül bedarálták a mieinket, 95-85-re nyertek, ami meg is felelt az erőviszonyoknak. A riválisnál Musa 19, a világsztárnak számító Nurkic szintén 19, Roberson 18, Halilovic 16 pontot dobott, nálunk Benke 20, Hanga 16, Vojvoda 15 egységet termelt. 
A hétvégi derbin előbbieknél egyik sem lépett pályára, tehát tartalékosan álltak fel, nemzeti együttesünk sem volt teljes, Hanga Ádám hiányzott a keretből. Ezúttal az első félidőben nem remekelt a válogatott, amelyben két albás jutott szóhoz, Vojvoda 13/3 pontot jegyzett, Somogyi Ádám nem szerzett kosarat, a házigazdák végül hatalmas csatában nyertek 83-78-ra. 
Ezzel gyakorlatilag eldőlt: nem szurkolhatunk a fiúknak a világbajnokságon. A válogatott hétfőn a csehekkel találkozik Vasban, szintén világbajnoki selejtezőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában