Nem volt kétséges

2022.11.23. 19:59

Simán továbbjutott az Alba FKC a kupában

A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában a Pénzügyőr SE pályaválasztása mellett az Alba Fehérvár KC otthonában rendezték meg a két csapat összecsapását, melyet magabiztosan nyert az Alba.

Káldor András

Tamara Szmbatian (a labdával) végig jól irányította a csapatot, és hatszor volt eredményes

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Pénzügyőr SE – Alba Fehérvár KC 29-35 (12-21) 

Székesfehérvár, 200 néző
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka
Pénzügyőr SE: Kiss L. – Bagi 2, Pethő 3, Pasqualetti 4, Hudra 4 (3), Berta 2, Háfra L. 2. Csere: Rubint 1 (kapus), Tóth A. 6, Talapka, Pártos 1, Ujházi 1, Kovács H. 2, Varga P. 1. Vezetőedző: Karvalics Tamás
Alba Fehérvár KC: Kubina – Zrnic 6 (2), Boldizsár 2, Szmbatian 6, Varga E. 5, Utasi 4, Takó 6. Csere: Tóth N. (kapus), Kocsis B. 3, Afentaler 1, Szemes, Bojtos, Tolnai 1, Sulyok 1. Vezetőedző: Józsa Krisztián
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2 

Rendhagyó módon lett a Köfém Sportcsarnok a házigazdája az amúgy a Pénzügyőr csarnokba kiírt találkozónak, ugyanis egy időben két eseményt is szerveztek Kőér utcai létesítményben, így aztán a kézisek „léptek” hátra, és egyeztek meg az Albával a rendezésben.
Az NB I/B 10. helyén álló zöld-fehéreknél két régi ismerőssel találkozhattak a kilátogatók, Hudra Enikő Alba-nevelés, míg Pethő Virág, és Háfra Luca is megfordult korábban a klubban.
Nem panaszkodhattak a szurkolók, aránylag gyorsan, mindössze két perc elteltével háromgólos előnyt kovácsolt az Alba, és már az elején komolyabb iramot próbált diktálni a „vendég”, amely láthatóan hibákra kényszerítette ellenfelüket, és nem volt véltelen, hogy edzőjük a 8. percben 2-8-nál időt kért.
A félidő közepéhez érve ugyan valamelyest engedett a szorításon a Fehérvár, de azért Tamara Szmbatian és Utasi Linda vezérletével arra figyeltek, hogy öt gólon belül ne engedjék a zöld-fehéreket. A folytatásban csupán az volt a kérdés, hogy a szünetre kialakul-e a tízgólos különbség, vagy sem? Ez végül ugyan nem jött össze, de így is megnyugtató előny birtokában mehetett pihenőre az Alba.  

A fordulás után kissé alábbhagyott a korábbi lendület, és egy kicsit faragott hátrányán a Pénzügyőr. Aztán a tíz közte is meglett a 39. percre, Szmbatian találatával, 16-26.
A hátralevő időben játszottak egy jót a csapatok, az Alba számára pedig kitűnő felkészülés volt a bajnoki meccsek előtt.    
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában