A Fradi után az Újpest

2022.11.08. 14:00

Parádés pontszerzés után a liláknak kell visszavágni

Az Újpest otthonában folytathatja a Ferencváros ellen megszerzett lendületét a MOL Fehérvár.

Németh Krisztián

Forrás: Török Attila

A hajrában elbukott hazai vereség, Zivzivadze megbotránkoztató záróakkordja - nagyjából erről maradt emlékezetes az Újpest elleni hazai mérkőzés. Friss kudarc, hiszen a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzésre négy héttel ezelőtt került sor. A Ferencváros elleni 2-2-vel végződő parádés döntetlennel sokat javított renoméján Huszti Szabolcs vezetésével a Vidi, persze a pontszerzés csak akkor ér igazán valamit, ha az idén még megszerezhető hat pontot is melléteszik Dárdai Palkóék (vasárnap a Kisvárda sóstói látogatásával zárul az év).

A két idei utolsó meccs közül a lila-fehérek elleni tűnik könnyebb falatnak, mert a fővárosi alakulatot idén is komolyan meglegyintette a kiesés szele,   fehérvári bravúrjuk óta csak egyetlen pontot szereztek, azt viszont a sok fordulatot hozó Puskás Akadémia elleni meccsen. A Mezőkövesdtől, és a Zalaegerszegtől is kikaptak. A Vidi Ferencváros elleni teljesítményét elnézve valami végre összeállt Sóstón, erre rímelnek a Huszti mérkőzés utáni szavai: „nagyon tetszett a második gólunk után a csapat és a stáb reakciója, a gólörömnél lehetett látni, hogy mindenki nagyon együtt van, mindenki kiteszi szívét-lelkét azért, hogy sikeres legyen a csapat. Szerintem látszik a fejlődés rajtunk, de nem szabad ezzel megelégednünk, mennünk kell tovább, hiszen szerdán már Újpesten lépünk pályára.„ A szerda este nyolc órakor kezdődő derbi arra is remek alkalom, hogy a Vidi javítsa idegenbeli mérlegét, a négy pont nagyon kevés, igaz a Honvéd elleni győzelem alkalmával talán ez a gát is átszakadt. Ha az év utolsó két meccse jól sül el a Vidi akár a negyedik, ötödik helyuig is felkapaszkodhat, ami persze édes kevés, de legalább valami a tragikus ősz végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában