Sima vereség Veszprémben

2022.11.28. 12:04

Nem sikerült borítania a papírformát az Alba Regia KSE együttesének

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 9. fordulójában a százszázalékos mérleggel rendelkező veszprémi fiatalok könnyedén legyőzték a Grőber-csapatot.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Veszprémi KKFT U23–Alba Regia KSE 35-27 (20-14).

DEVM Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Kolarovszki, Lábadi.

Alba Regia Fodor – Králl 3, Giday 3, Bárdos 5, Szalczinger, Rohonyi 1, Kanyó B. 4 (1). Csere: Sipics 4, Kovács G. 3, ifj. Grőber M. 1, Harsányi 2, Kónya B., Ferenczi 1, Ferencz. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 8. perc: 4-3, 16. p.: 10-10, 24. p.: 16-12, 36. p.: 22-18, 48. p.: 30-19, 55. p.: 33-23.

A legutóbb a listavezető Komárom ellen hazai környezetben kapituláló ARKSE gárdájára hasonlóan nehéz feladat várt vasárnap este, ugyanis a fehérvári kézisek a szintén hibátlan teljesítményt nyújtó Veszprémi KKFT U23 csapatának az otthonában léptek parkettre.

A találkozó első húsz percére nem is lehetett panasza a vendégek szakmai stábjának, Bárdos Gergőék tartották a két-három gólos különbséget, ám ezt követően elléptek a hazaiak, a szünetre hatgólosra duzzadt a veszprémi előny.

A rendkívül rossz helyzetkihasználás, az ezúttal csődöt mondó védekezés valamint a legjobb formában lévő, a házi góllövőlistát vezető Giday Árpád önmagához képest gólszegényebb játéka (a balátlövő a héten betegséggel küszködött) azonban nem tette lehetővé, hogy az egyetlen hálóőrrel kiálló vendégek igazán kemény csatára késztessék a bajnokesélyest, így a gyorsan és nagy odaadással kézilabdázó veszprémi fiatalok magabiztos sikert arattak.

– Tudtuk, hogy jó csapattal ellen játszunk, de szorosabb eredményre számítottunk. Az akarattal nem volt probléma, de az a frissesség, ami eddig jellemezte a védekezésünket, most nem látszott, nem volt reális esélyünk a pontszerzésre – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a mérkőzés után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában