Hazai diadalok a ringben

2022.11.27. 16:57

Mindössze egy mérkőzés maradt el a fehérvári, profi gálán

A korábban megszokott, sportcsarnokos megoldások helyett merészet húzott Kiliti Ferenc, a Videoton Boksz Club vezetője. Ezúttal az elegancia volt hangsúlyos.

Horog László

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A jegyek már jóval a rendezvény előtt, elővételben elkeltek, minden jel arra mutat, van igény az új köntösbe öltöztetett ökölvívó gálára, a Videoton Boksz Club vezetőedzője, egyben mindenese, Kiliti Ferenc idei negyedik gáláját a Hotel Magyar Király kupolatermébe vitte. Az elegancia volt az esemény fő motívuma, a szmokingos, sötét öltönyös, propeller nyakkendős urak és koktélruhás hölgyek korábban nem számítottak megszokottnak a ring közelében.  A hazai eseményeken eleddig más hangulat és dresszkód uralkodott, illetve nem uralkodott.

Az első két ütközetet a házigazda egyesület két, amatőr bunyósa, Pajor Patrik és Péntek Martin vívta, előbbi a győri Bagdai Lászlóval, utóbbi a szintén kisalföldi Kovács Dáviddal mérkőzött, mivel bemutató meccsek voltak, nem hirdettek eredményt. A folytatásban Balogh Márk a második menetben kiütötte lengyel ellenfelét, Robert Niedzwiedzkit, Kovács Pál pedig technikai K.O.-val verte riválisát, a bosnyák Ernad Jasarevicet. A Hódmezővásárhelyen élő ukrán sportoló, a Kiliti Promotions versenyzője, Maksym Pylypets nehéz meccsen győzött a lengyel Lukasz Barabasz ellen, a főmeccsen Berki Ferenc Jr szoros küzdelemben múlta felül a jól küzdő cseh Nikolas Dzurnakot. A gálára hét meccset terveztek, azonban a szintén ukrán, hazánkban élő Philip Akilov mérkőzése elmaradt, ugyanis riválisa lemondta, az idő szűkössége miatt nem találtak számára megfelelő ellenfelet. Kiliti Ferenc elmondta, a következő rendezvényen Akilov is biztosan bokszol. A folytatásban is szeretné megőrizni az eleganciát, reményei szerint ódon díszletek között, várban, vagy kastélyban szeretne gálát szervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában