A Fradi a Magyar Kupa Argentínája

2022.11.22. 20:44

Meglepte a FEHA19 a zöld-fehéreket

A gyenge napot kifogó Ferencváros ellen szépen búcsúzott a jégkorong Magyar Kupától a FEHA19, amely a nyolcaddöntő visszavágóján 3-2-re nyert a Tüskecsarnokban, összesítésben 7-4-gyel az FTC jutott tovább.

Németh Krisztián

Le a kalappal a FEHA19 előtt! Anatolij Bogdanov tanítványai négy gólos hátrányban korcsolyáztak ki a Tüskecsarnok jegére, miután itthon 5-1-re legyőzte őket az FTC. Bátortalanságnak nyoma sem volt, míg a házigazda nem találta a tempót. Az első harmadban nem esett gól, ám a középső játékrészben elkezdte faragni hátrányát a fehérvári gárda. Mindjárt az első szünet után Kóger beverte az első vendég találatot. Három perccel később Fekete Alex megduplázta az előnyt, 0-2. Fodor Szabolcsnak a hazaiak vezetőedzőjének több se kellett, időt kért. Használt a fejmosás, mert nem sokkal később Kulmala szépített, 1-2. A FEHA19 ellenállhatatlanul játszott, és csak három percet kellett várni arra, hogy ismét két góllal vezessen. Győrffy révén lett: 1-3. Azaz összesítésben 6-4-re vezetett a párharcban a Ferencváros, amely nagyon is lőtávolon belül volt.  

A harmadik játékrészben nem folytatódott a fehérvári sikerszéria, az FTC 10 perccel a vége előtt Betteridge révén szépített, 2-3. Ezzel pedig összesítésben három góllal vezetett, feljebb pedig nem sikerült zárkózni rájuk.

FTC-Telekom – FEHA19

2-3 (0-0, 1-3, 1-0)

Tüskecsarnok, 140 néző. Vezette: Rencz, Mach, Szabó I, Váczi.

FTC-Telekom: Nagy K. - Hrabal (1), Karmeniemi, Kulmala 1, Nagy G. (1), Tóth A. - Marva, Seregély, Betteridge 1, Kestila, Kreisz - Mesikammen (1), Sarcia, Bán (1), Farkas L., Tóth G. - Boros, Kucsma, Galántai, Kozma. Edző: Fodor Szabolcs.

FEHA19: Horváth D. - Csollák, Reiter, Ambrus, Cizas, Farkas L. - Dobmayer, Kóger 1, Fekete A. 1, Trastasenkovs (1), Zezelj (1) - Farkas B., Salamon, Ivády, Keceli-Mészáros, Németh Z. - Szabó P., Dézsi, Győrffy 1, Nagy Á.. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 27-19    

Továbbjutó: az FTC-Telekom 7-4-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában