Jégkorong

2022.11.18. 22:07

Kicsikarták a győzelmet

Az osztrák bázisú jégkorong bajnokságban (ICHL), a 20. fordulóban a sok helyzetet kidolgozó, és sokat korcsolyázó Hydro Fehérvár AV 19 felülkerekedett a Black Wings Linz együttesén.

Káldor András

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Black Wings Linz – Hydro Fehérvár AV 19 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)  
Linz, 2612 néző
Vezette: Hronsky, Piragic, Bedynek, Bärnthaler
Black Wings Linz: Tirronen – Schnetzer, Logan, Gaffal, Haga, Lebler – Todd, Söllinger, St-Amant, Knott, Romig – Schumnig, Wolf, Sticha, Brucker, Kristler – Bretdchneider, Stuart, Mitsch. Vezetőedző: Phil Lukas
Hydro Fehérvár AV 19: O. Roy – Nilsson, O’Brien, Kuralt, Hári, Magosi – Campbell, Fournier, Petan, Bartalis 1, Erdély Cs. (1) – Szabó D., Stipsicz, Terbócs, Sarauer, Ambrus G. – Horváth M., Mihály Á., Németh K., Rétfalvi. Vezetőedző: Kevin Constantine
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Kapura lövések: 21:27

Nem várt könnyű összecsapás a Volánra régi riválisának otthonában, ráadásul a tabellán a felső-ausztriai gárda jobban állt a kék-fehéreknél, a 4. helyet foglalta el a találkozót megelőzően, és hét ponttal többet gyűjtött náluk.
Az első harmadban jobbára kóstolgatták egymást a felek, különösebben nagy lehetősége egyik csapatnak sem volt, ellenben a FAV19 szépen szőtte akcióit, és a védekezésére sem lehetett panasz. Igaz a 8. percben Magosi Bálint Henrik Johan Nillson átadásából közel járt gólhoz, de a korong végállomása Rasmus Tirronen, akit régi ismerősként köszönhettek a vendégek, hiszen tavaly még a kék-fehérek kapuját védte. Majd a 16. percben egy eladott pakkból adódó sanszot tékozoltak el a hazaiak, Andreas Kristler közeli lövését védte bravúrral Olivier Roy.
Az első szünet után láthatóan magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Linz, de az első kecsegtető helyzet ismét Magosi előtt termett, aki azonban nem tudta becsapni Tirronent. Ettől függetlenül bőszen próbálkoztak a fekete-narancsban játszó vendéglátók, de igazán nem tették próbára Royt a játékrész első felében. A 36. percben Shawn St-Amant tornásztatta meg a hálóőrt, úgy, hogy a lelátó népe már-már gólnak örült, ám nem talált be a kanadai csatár. Csalókának tűnt a harmad végére, de a több lövést mégis Tirronennek kellet hárítania, összesen 19 kísérlete volt a Fehérvárnak negyven perc alatt.
A záró húsz perc úgy indult, hogy nyomás alá szerette volna helyezni házigazdáit a Volán, Andrew Sarauer két lépésről akarta mattolni Tirronent, de a kapus túljárt az eszén. Majd Anze Kuralt lökete okozott kellemetlen, de nem megoldhatatlan pillanatot a linzi portásnak. Aztán az 55. percben az osztrákoknak elég volt egy kapu előtti bizonytalanság ahhoz, hogy lecsapjon a korongra Bartalis István, és ezt a gólvonal mögé juttassa, 0-1. A végén lement Tirronen,  de ez már nem számított. Nyert a Volán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában