Női röplabda

2022.11.13. 12:00

Harmadjára is nyert az UTE (galériával)

A női röplabda Extraliga 4. fordulójában régi ismerős, az UTE csapata fogadta a MÁV Előre SC-ST Solar együttesét, és győzte le az idény során harmadszor 3:1-re.

Káldor András

Vajda Beáta (fehér, 18) lett ismét a legeredményesebb fehérvári 18 pontjával

Fotó: Kricskovics Antal

UTE – MÁV Előre SC-ST Solar 3:1 (–19, 23, 19, 19)

Újpest, 120 néző.
Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán.
UTE: Hiruela 20, Ambrosio 12, Manninger 14, Tarin 16, Kilyénfalvi 9, Boskó 1. Csere: Baksa (liberó), Sziládi, Goodwin 1, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
MÁV Előre SC-ST Solar: Dolotova 1, Vajda 18, Csabai 1, Tóth J. 9, Karnyickaja 13, Gilfillan 13. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Kiss L., Alisanova 1, Szabó L. 5. Vezetőedző: Nagy Fanni

Egy hónapon belül harmadszor találkozott egymással a két csapat, előbb a Magyar Kupában mérkőztek kétszer, most pedig először csaptak össze az Extraligában.

Az első szettben parádésan játszottak a fehérvári lányok, az első pillanatól a végéig vezettek, nem sok teret hagyva vendéglátóiknak.
A folytatás is szoros csatát hozott, bár 2-1-es Loki előny után végig a kezükben tartották a lilák az irányítást. Már 17-11-re is vezetett az újpesti alakulat, ám nem adta fel a MÁV Előre, és kiegyenlített, 18-18-nál. A játszma hajrájában azonban a házigazdák ráléptek a gázra, és végül, ha kevés különbséggel is, de megnyerték.
A harmadik etapot jobban indította a fehérvári gárda, 5-1-es előnyt kovácsoltak, 10-8-nál viszont már az Újpest neve mellett volt a magasabb szám az eredményjelző táblán. Még ugyan volt ereje fordítani a Lokinak, de ez tiszavirág életűnek bizonyult, az UTE újfent visszavette a vezetést, és már nem is engedte ki a kezéből.  

A negyedik játszmában sok esélyt nem adtak a lila-fehérek, 9-1-re elhúztak riválisuktól. Majd 12-9-nél közelebb került házigazdáihoz a MÁV Előre, de már nem volt benne az egyenlítés lehetősége a szettben, illetve a meccsben, és az UTE végig vezetve megnyerte a párharcot.
Győzelmével az UTE az 5., míg a MÁV Előre SC-ST Solar csapata a 6. helyen áll a tabellán.  

- Sajnálom, hogy nem sikerült ma legalább még egy szettet nyernünk, mert úgy érzem, ebben a meccsben több lehetett volna. – mondta bosszúsan Nagy Fanni a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában