Pécsi Dóra gólja döntött

2022.11.27. 18:35

Fontos pontokat szereztek a vidis lányok

Alsóházi rangadóval zárta a MOL Fehérvár FC felnőtt női csapata az NB I 2022-es mérkőzéssorozatát.

Ferencz Balázs

Pécsi Dóra lépett ki a védők között, s döntött a három pontról

Forrás: Nagy Norbert/FMH archív

Szekszárdi WFC - MOL Fehérvár FC (női) 0-1 (0-1)

Szekszárd, vezette: Virág A.
Szekszárdi WFC: Janecz - Csóka (Nagy-Cseke, 55.), Rozics, Kágyi Á. (Ezer, 55.), Kovács Zs. (Katona, 76.), Schell, Vári, Kágyi K., Kiss G., Acsádi, Nádudvari (Hajpál, 80.)
MOL Fehérvár FC: Terestyényi - Tenyei-Tóth, Romanoczki K., Jánosi, Simon - Bognár, Szabó B. - Pécsi, Kántor, Kozma - Földvári. Vezetőedző: Gajdóczi Tibor

Gól: Pécsi Dóra (12.)
Sárga lap: Romanoczki (30.)

A Simple Női Liga tavaszi idényéből előrehozott összecsapáson találkozott Szekszárdon az NB I két újonca. A fehérváriak abban a reményben vették fel a harcot, hogy egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetnek a bennmaradás felé. 
Két alapemberét is nélkülöznie kellett Gajdóczi Tibor vezetőedzőnek, Farkas Bernadett és Szehofner Vivien is betegség miatt hiányoztak. Emellett a nehéz talajjal is meg kellett birkózniuk a Vidi lányainak, azonban a száraz pályán is tudatos futballt próbáltak játszani. Jobban kezdtek a fehérváriak, a 12. percben Szabó Bernadett ugratta ki Pécsi Dórát, aki két védő között gyalogolt a a kapu elé, és beverte a ziccert, 0-1. A folytatásban is a Vidi dominált, több helyzetet is kidolgozott, sőt, egyszer a keresztléc mentette meg a hazaiakat az újabb góltól. 
Fordulás után a Szekszárdi WFC irányított egy darabig, de helyzetet nem dolgoztak ki a vendéglátók, majd a Vidi újra magához ragadta a kezdeményezést, s okosan őrizte előnyét a lefújásig. 

A 12. fordulóban szerencsésen alakultak az eredmények, így a MOL Fehérvár FC 10 pontjával a tabella kilencedik helyén telel, azaz három csapatot is maga mögött tudhat. Gajdóczi Tibor, valamint hölgykoszorúja fellélegezhet kicsit, jó szájízzel töltheti a karácsonyt, s nyugodtan dolgozhat a téli szünetben, bízva az eredményes márciusi folytatásban. 
Amennyiben a Vidi lányai tavasszal hozzák a két alsóházi rivális, Kelen és Újpest elleni meccseket, komoly eséllyel pályázhatnak a bennmaradásra.
A piros-kékek még három héten át edzenek, december 16-től egyhónapos pihenőt kapnak a lányok. A felkészülést január 16-án kezdi a MOL Fehérvár FC női együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában