Frissen Fejérből

2022.11.19. 15:03

Elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq, az Alba Fehérvár korábbi kosárlabdázója

Tragikus hirtelenséggel, 18 évesen elhunyt az Alba Fehérvár korábbi kosárlabdázója, Seyi Awogbemi Sodiq.

Horog László

Fotó: Horog László / FMH

A mindig jó kedélyű sportoló szinte gyerekfejjel, tizenhárom évesen, egyedül érkezett Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár utánpótlását. Seyi Awogbemi Sodiq mindig, mindenkivel kedves, közvetlen volt, társai azonnal megkedvelték. Angolul kommunikált, de néhány szót gyorsan megtanult magyarul, a kedvence ez a mondat volt: „Én Seyi vagyok, téged hogy hívnak?” - kérdezte mosolyogva, ha valakivel összefutott a Gáz utcai sportcsarnokban.

Mindig lehetett rá számítani, fontos pontjaival meccsek sorát döntötte el. A korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből, az Alba Fehérvár utánpótlás bajnoki aranyérmeiben fontos szerepet játszott, az U16-ban, az U18-ban és U20-ban szerzett diadalokban kulcsszerep jutott a tinédzser bedobónak. Különleges képességei miatt rendre idősebbek között szerepeltették a fehérvári szakvezetők, 16 esztendősen bemutatkozott a koronázóvárosiak felnőtt együttesében, az évek múltával egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon. Remekül érezte magát Fehérváron, azonban tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. A kék-fehér klub vezetői minden segítséget megadtak, specialistákkal vizsgáltatták meg a sportolót, folyamatosan győzködték, hogy az elengedhetetlen orvosi beavatkozásra Magyarországon kerüljön sor. Azonban a kosárlabdázó hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába.

Hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították, néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, nem hivatalos mérkőzéseken szóhoz jutott, dolgozott a visszatérésen nevelőegyesületénél, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz. Szombaton reggel érte a halál, megállt a szíve. Sodig jövő szombaton ünnepelte volna 19. születésnapját.  

Az Arconic-Alba Fehérvár november 19-én, szombaton, 17 órakor fogadja a Budapesti Honvéd együttesét, bajnoki találkozón. A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a tragikus hirtelenséggel elhunyt, rendkívül tehetséges kosárlabdázóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában