Nemzetközi sikerek

2022.11.10. 17:36

Antwerpenben, és Törökbálinton harcoltak

Érmekkel, előkelő helyezésekkel tértek haza a belga bajnokságról a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület karatékái, akik a törökbálinti IBK Nemzetközi Bajnokságon is remekeltek.

Németh Krisztián

Fotó: Németh Krisztián

A belga nyílt nemzetközi bajnoságon Reichert Jázmin, és Králl Máté ezüst-, Vereb Zsolt bronzérmet szerzett, Nagy Daniella a negyedik helyen zárt.
- Gyakran elindulunk ezen a nemzetközi versenyen, mivel egy remek megmérettetés, annál is inkább, mivel az alkalmazott szabályrendszer nem áll messze a felnőtteknél alkalmazottnál - tájékoztatott Bőke Béla vezetőedző. - Reichert Jázmin számára ez nagyon fontos volt, mert korosztályában ő lehet Kántor Viktória utódja. Jázmin a verseny szabályok sajátosságai miatt miután a döntőben döntetlenre végzett, súlykülönbséggel vetélytársa nyert. Meglepetésre nagyon jól szerepelt Králl Máté is, ha keményen beleáll a felkészülésbe tavasszal már meghatározó versenyző lehet nemzetközi szinten is.
Máté a következő versenyen, a törökbálinti IBK Nemzetközi Bajnokságon is rászolgált a bizalomra, mivel legyőzhetetlennek bizonyult. Reichert Jázmin hozta a kötelezőt és nyert, remekül melegített a krakkói PKB Európa-bajnokságra, ahová péntek hajnalban utazott el klubtársával Nagy Daniellával együtt. A klub még mindig csak 17 éves nagy reménysége Kántor Viktória a felnőtt mezőnyben bizonyított a Pest megyei versenyen, és állhatott fel a dobogó második fokára. A „vértesieket” összesen 17 fő képviselte Bőke Béla, Dezső Kata, Kertész Zoltán és Szabó Gábor irányításával. Kreitl Péter és Gudmon Gábor bíróként segítették a verseny lebonyolítását.

Fotós: Németh Krisztián

A klub eredményei a törökbálinti IBK Nemzetközi Bajnokságon:

Aranyérmes: Reichert Jázmin, Králl Máté 1.hely, Haag Dóra
Ezüstérmes: Bőke Béla, Somogyi Attila, Kuti Jázmin, Kuti Martin 2.hely Kántor Viktória (legharcosabb női különdíj), Reichert Hanna
Bronzérmes: Mészáros Marcell, Viszugyel Bálint, Tihanyi Zsófia, Laktos Luca, Nagy Daniella, Vereb Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában