Csütörtökön jön Japán

2022.11.09. 17:28

A Tüskecsarnokban debütál Constantine magyar válogatottja

A Kevin Constantine vezette magyar férfi jégkorong-válogatott csütörtöktől a Sárközy Tamás emléktornán lép jégre a Tüskecsarnokban. Az első ellenfél Japán lesz.

Beke Zsombor

A válogatott játékosai nagy figyelemmel kísérik Constantine (palánk előtt) szavait

Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

Legutoljára tavaly május elején találkoztak egymással válogatott programon a játékosok, akkor a válogatott Ljubljanában feljutott az A csoportba. Azóta Sean Simspon helyét a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője, Kevin Constantine vette át, a jelentős NHL tapasztalattal rendelkező tréner ezen a tornán debütál a nemzeti csapat élén. Ahogy a fehérvári játékosok már megszokták, a magyar válogatott tagjai is „visszaültek az iskolapadba” és az edzőtábor előtt tananyagot kaptak és teszteket kellett kitölteniük.

Az emléktornán az első ellenfél Japán válogatottja lesz, a mienk keretében összesen tíz fehérvári kapott helyet, Németh Kristóf, Ambrus Gergő, Henrik Nilsson, Horváth Dominik, Horváth Milán, Stipsicz Bence, Erdély Csanád, Hári János, Terbócs István, és Bartalis István léphet jégre a Tüskecsarnokban. Bár könnyen lehet, hogy a japánok ellen inkább azok kapnak több lehetőséget, akik nem a Volánban játszanak, hiszen a kék-fehéreket ismeri Constantine. 

– Elkezdték a tanulást, a tananyagot mindenki megkapta még a torna előtt – mondta a szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában. – Igazából most hallják másodszor a dolgokat, az A-csoportos világbajnokságig elérjük a tizedik alkalmat, addigra kell minden tudást magukba szívniuk. Másrészt ezek a srácok nagyon régóta jégkorongoznak, jól fel vannak készítve, 80-85 százalékban ezt már tudják. Mi csak biztosak akarunk lenni abban, hogy mindenki egyformán érti az elvárásainkat. Motiváltan érkeztek a játékosok a válogatotthoz, látom a szemükben a lelkesedést, amikor beszélek hozzájuk, illetve látom azt, hogy vevők arra, amit a jégen tanítunk nekik. Aki nyitott és hajlandó dolgozni, az jobb és jobb lesz. Ez a csapat pedig keményen dolgozik és akar tanulni. Egy válogatottat irányítani egy olyan dolog, amiről rengetegen csak álmodnak. Megtiszteltetés, hogy alkalmasnak tartottak erre a feladatra. Miközben azon gondolkozta, hogy elvállaljam-e, nagyon sok mérkőzését megnéztem a válogatottnak és nyilván észrevettem, hogy milyen sokan és milyen lelkesen szurkolnak a csapatnak. Bízom benne, hogy meg tudjuk nekik ezt hálálni. Azt akarom, hogy lássák milyen keményen dolgozunk a jégen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában