Három érem a Vajdaságból

2022.10.25. 15:55

Remekül szerepeltek a Szondi birkózói a magyarkanizsai bajnokságon

Rendkívül előkelő mezőnyben három érmet, és előkelő helyezéseket szereztek a székesfehérvári Honvéd Szondi SE vasgyúrói. Magyarósi Zsombor arany- Sipos János, és Borbély Zsófia bronzérmet szerzett.

Németh Krisztián

Fotó: Honvéd Szondi SE

Magyarósi Zsombor arany- Sipos János, és Borbély Zsófia bronzérmet szerzett.
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a szerbiai Magyarkanizsán a Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Bajnokságot. 15 ország közel 500 sportolója mérette meg magát.  A rendezvényen részt vett többek között a helyi csapatot erősítő friss világbajnok Nagy Szebasztián is.
A Honvéd Szondi SE 11 versenyzője 10 férfi és egy női birkózója harcolt az érmekért.  
- Sportolóknak mérkőzéseik során szembe kellett szállni Európa-bajnokkal, országos bajnokokkal, és több alkalommal a nagy számú helyi közönség támogatását - és olykor talán a bírókét is - élvező szerbiai magyar, illetve szerb versenyzőkkel. További kihívást jelentett a fiatalabb versenyzők számára, hogy életükben először indultak el kötöttfogású versenyen – közölte László Balázs szakosztályvezető.
- Birkózó berkekben is gyakran elhangzik a szállóige, hogy a kihívónak nagyon meg kell vernie a bajnokot. Ehhez magunk házon belül hozzá szoktuk még tenni, hogy a helyi versenyzőt pedig tussal kell legyőzni ahhoz, hogy a „szőnyeg se tudjon lejteni” és a bírónak ne is legyen esélye torzítani az akciók pontszámain. Tisztesen helyt álltunk, mi több az utóbbi évek egyik legjobbját hoztuk ki magunkból.

Fotós: Honvéd Szondi SE

A Honvéd Szondi három érmet és további előkelő helyezéseket zsebelt be.
- Magyarósi Zsombor élete legnehezebb tornáját tudhatja maga mögött. Lengyel szlovén és szerb versenyzőket legyőzve jutott el a döntőig, ahol a magyarkanizsai Potisje együttesének bajnoka várt rá. Zsombor az utolsó pillanatig kiélezett meccse után a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Hasonlóan ügyesen menetelt Sipos János is az elődöntőig, ahol szerb állította meg.  Később Janinak a bronzcsatában magyar kihívóját sikerült tussal legyőznie. Borbély Zsófia számára fontos volt ez a verseny. Nagyon szeretett volna bizonyítani nemzetközi szinten is. Lengyel, cseh és magyar ellenfelekkel a háta mögött ő is bronzzal  a nyakában térhetett haza. Hajszállal maradt csak le az éremről László András, aki ugyan minden meccsén vezetett és a vigaszágon el is jutott a bronzcsatáig, de végül egy taktikai hiba miatt nem  állhatott dobogóra, meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel - mondta László Balázs.  
A negyeddöntőig jutott még Karáth Kevin, Rózsa Bence,  Madár-Sipos Botond, Tóth György Noel is. Kevin a kvalifikációs mérkőzések után magyartól kapott ki, Bence lengyellel szemben maradt alul nagy csatában. Botond 6-0 vezetés után tapasztalatlansága miatt három intést begyűjtve szerb vetélytársa ellen hibázott. Noelnek két alkalommal is kezében volt a lehetőség, hogy szlovén ellenfelét kétvállra fektesse, de végül mégis neki kellett távol maradnia a további küzdelmektől.  Flaschner Lóránt egy csoportba került a kétszeres Európa bajnok moldáv Sarmanovval, akivel szemben látványos küzdelemben maradt alul. Végül a  hatodik helyet szerezte meg. Pamminger Zoltán és Borz Dániel népes, nívós mezőnyben a kvalifikációs mérkőzések során maradt alul.

Fotós: Honvéd Szondi SE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában