Jégkorong

2022.10.08. 10:51

Rajtol az Andersen Liga

Vasárnap elindul útjára a pakk a másodosztályú Andersen Liga sorozatában is. A dunaújvárosi Worm Angels csapata vasárnap 18:30-kor az UNI Győri ETO HC ellen kezdi meg a küzdelmeket, míg a DAB-ASP a Sportországi Cápák vendége lesz.

Káldor András

A Worm Angels (sötét) tavaly a harmadik helyen végzett

Forrás: Utánpótlás Sportfotó

Az MJSZ stratégiájába illeszkedően, közel egy éves szakmai előkészítést követően elindul a korábbiaknál professzionálisabb alapon szerveződő másodosztályú Liga. A Liga csapatait az U21-bajnokság alsóházi csapatai és a korábbi OB II bajnokság együttesei alkotják. A bajnokságba kilenc csapat jelezte részvételi szándékát. A csapatok körmérkőzéses formában 14-16 mérkőzést fognak játszani az alapszakasz során. Az alapszakasz október 8-tól február 25-ig tart, ezt követi a rájátszás, amelyet majd az előzetes tervek szerint nyolc csapat fog alkotni. A rájátszás negyeddöntő, elődöntő, döntő, előbbi két nyert meccsig (maximum három találkozóig), utóbbi kettő pedig három nyert meccsig (maximum öt találkozóig) fog tartani. A bajnokság az U21-es bajnokság kvalifikációs körének lezárulta után indul el a hétvégén.

A résztvevő csapatok: Lehel HC, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, FTC-Telekom, Dél-Budai HC Farkasok, Worm Angels, UNI Győr ETO HC, Sportországi Cápák, DAB-ASP, MAC Ikonok.

- Néhány U21-es csapat az U21 alsóháza mellett vesz részt az Andersen Ligában, és a korábbi OB II-es csapataink is itt indulnak. Minden gárda eltérő körülmények között működik, ezért lesznek olyanok, amelyek egykori Erste Liga-játékosokkal, mások U21-es csapattal vesznek részt. A fő rendező elv szerint ez egy U25-ös bajnokság, de a versenyképesség fokozása érdekében szerepelhetnek 25 évnél idősebb játékosok is, mely lehetőséggel a klubok eltérő mértékben élnek majd. – hangsúlyozta Somogyi Attila, a szövetség versenyirodájának vezetője, az Andersen Liga menedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában