5-2-re kapott ki a Volán

2022.10.15. 21:40

Kétgólos előnyből kapott ki a Fehérvár Innsbruckban

A Hydro Fehérvár AV19 a HC Tiwag Innsbruck Die Haie vendégeként lépett jégre szombat este.

Beke Zsombor

Roy (fehérben) kapuja előtt nagy volt a forgalom a második harmadtól

Forrás: HC Tiwag Innsbruck

HC Tiwag Innsbruck Die Haie – Hydro Fehérvár AV19 5-2 (0-2, 3-0, 2-0)

Innsbruck, V.: Holzer, Nikolic, Martin, Wimmler.

Innsbruck: McCollum – Bourque, Krogsgaard, Helewka 1 (2), Mackin (1), Feldner – Jakubitzka, Lattner (1), Shaw 1 (1), Coulter 1, Peeters – Watson (1), Hackl, Bär 1, Winkler, Leavens 1 (1) – Paulweber, Ulmer, Miugg, Mader. Vezetőedző: Mitch O’Keefe.

AV19: Roy – Campbell, O’Brian, Newell, Hári 1, Kuralt (1) – Betker, Horváth M., Erdély (1), Findlay, Petan 1 – Stipsicz (1), Szabó D., Vértes, Bartalis, Terbócs – Reiter, Fournier, Németh, Sarauer, Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine. 

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Kapura lövések: 33-29.

A Volán két napos ausztriai túra második állomásán szerepelt. A „kirándulás” első mérkőzésén Kevin Constantine együttese simán nyert az újonc Vorarlberg otthonában 4-0-ra. Roy a CHL-ben a Katowice ellen elért hibátlan teljesítmény után Ausztriában is kapott gól nélkül zárt. 
A szombati találkozó hazai helyzettel indult, Helewka nagy helyzetben durrantott mellé a kapuval szemben. A Fehérvár büntetett, ugyanis a harmad közepére kétgólos előnyre tettek szert a kék-fehérek. Először Kuralt jó passza után Hári a kapussal szemben tüzelhetett, lövése egy védőn megpattanva került a hálóba, 0-1. Nem sokkal később a második sor villant meg, Erdély passzát Petan váltotta gólra, 0-2. Fölényben játszott a Volán, de a hazaiak játékában is benne volt a veszély, Mackin éles szögből tévesztett éppen csak célt. 

A második harmad elején sem változott a játék képe, a Fehérvár birtokolta többet a korongot, majd Newell ülhetett kikét percre a büntetőpadra. A fór alatt akadt egy vitatott eset a fejér megyei kapunál, de a bírók videózás után nem ítéltek gólt. Sajnos az emberelőnyt nem úszta meg a Volán, Leavens talált be közelről, 1-2. A bekapott találat jó néhány perces zavart okozott a vendégek oldalán, majd a harmad közepén egyenlített az Innsbruck. Négy a négy ellen Mackin cselezett szépen, majd Helewkához passzolt, aki közelről nem hibázott, 2-2. Felébredt a Fehérvár, Vértes, majd Betker is próbára tette az osztrákok kapusát. A játékrész végén emberelőnybe a tavaly Fehérváron játszó Shaw szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, 3-2. 

Watson helyzetével startolt el az utolsó húsz perc, majd Bartalis előtt is adódott helyzet, de kimaradt. Ment előre a Volán, de a helyzetkihasználás nem volt az igazi. A harmad közepén pedig tovább nőtt a hátrány, Bär ugrott ki és kissé oldalról kíméletlenül kipókhálózta a jobb felső sarkot, 4-2. Nyolc perccel a vége előtt emberelőnyben támadhatott az AV19, de nem sikerült közelebb zárkózni. Öt perccel a vége előtt Coulter zárta le a nyitott kérdéseket, 5-2. A folytatásban újabb gól nem esett, a Hydro Fehérvár AV19 egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a hétvégi túráját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában