Értékeltek a trénerek

2022.10.23. 10:34

Huszti Szabolcs: "Vereséggel felérő döntetlen"

A Mol Fehérvár FC ugyan vezetett, de a hosszabbításban kapott góllal pontokat vesztett, s 1-1-re végzett az egyébként jobban futballozó Paksi FC együttesével az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 12. fordulójában.

Ferencz Balázs

Huszti Szabolcs: "Lehet, hogy kicsit túlkvalifikáljuk a játékosok képességeit"

Forrás: Földi Imre/MW

- Nagyon nehéz lesz értékelni a mérkőzést, sokat gondolkoztam azon, hogy mit mondjak. Az biztos, hogy ez egy vereséggel felérő döntetlen volt - fogalmazott a találkozót követően Huszti Szabolcs, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője. - Annak a csapatnak van szerencséje, amelyik megdolgozik érte. A Vidi nem először kapott gólt az utolsó pillanatban. Hozzáállásban már jobb volt ez a mérkőzés, mint a PAFC elleni kupameccsünk alkalmával, de minőségben ez még mindig kevés, főleg amit a második félidőben mutatott a csapat. Igazából csak túl akartuk élni ezt a 90 percet. Nagyon dühös és csalódott vagyok. Lehet, hogy kicsit túlkvalifikáljuk a játékosok képességeit, lehet, hogy nincs olyan minőség a játékosokban, mint azt sokan gondolják. 12 meccs után 12 pont az felháborító és elfogadhatatlan. Próbálok minél többet hozzátenni ahhoz, hogy a csapat minél eredményesebb legyen. Teljes mértékben megértem a szurkolók csalódottságát. Sok edző megfordult a Vidinél az utóbbi időben, nem biztos, hogy mindig az edzőkkel van probléma. A vezetőséggel és a sportigazgatóval át kell beszélni, hogy milyen úton halad tovább a klub, hiszen jó adottságokkal, szép stadionnal és kitűnő szurkolókkal rendelkezik a Vidi. Olyan csapatot érdemelne ez a klub, amilyenben én is játszottam. Át kell jól gondolni a jövőt. A Budapest Honvéd elleni meccsre lesz egy teljes hetünk felkészülni, még én is ismerkedem a játékosokkal, azon leszek, hogy kizökkentsem ebből a lejtmenetből a csapatot.

A Mol Fehérvár FC döntetlenjével a tabella 9. helyén áll 12 mérkőzést követően. A Paksi FC maradt a hatodik.

- Azt gondolom, hogy ezen a meccsen jobban játszottunk ellenfelünknél, győzelmet érdemeltünk volna, ennek érdekében pedig mindent meg is tettünk. Olyan meccs után érkeztünk Székesfehérvárra, amelyen sem a hozzáállással, sem pedig a mutatott játékkal nem voltam elégedett. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a Vidi otthonában sosem könnyű futballozni - értékelt Waltner Róbert, a paksiak trénere. - A Vidi keretében sok jó képességű játékos van, biztos, hogy jobban fognak majd a jövőben szerepelni és előrébb kerülnek a tabellán, éppen ezért értékesnek tartom a megszerzett egy pontot. Azt sajnálom, hogy az egyenlítő gólunkat nem néhány perccel korábban szereztük meg, ha ugyanis még három-négy percig tart a találkozó, akkor szerintem a győzelemért harcolhattunk volna. Voltak helyzeteink, helyenként látványosan játszottunk, több lehetőségünk volt, mint a Vidinek. A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, keményen dolgoztak a srácok és egymást kisegítve, igazi csapatként küzdöttek.

JEGYZŐKÖNYV
Mol Fehérvár FC – Paksi FC 1-1 (1-0)
Mol Aréna Sóstó, 1979 néző. V.: Karakó Ferenc (Márkus, Berényi)
Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Larsen (Bese, a szünetben), Stopira, Heister – Fiola, Ljednyev (Pokorny, 88.) – Bamgboye (Bumba, 83.), Houri, Schön – Kodro. V.edző: Huszti Szabolcs
Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Debrceni, 74.) – Papp K., Balogh B. (Hahn J., 74.) – Bőle (Volter, 89.), Haraszti (Gyurkits, 74.), Szabó II B. (Sajbán, 53.) – Varga B. V.edző: Waltner Róbert 
Gól: Bamgboye (44.) ill. Szélpál (94.)
Sárga lap: Fiola (32.), Heister (51.), Bamgboye (81.), Houri (90.) ill. Osváth (29.), Szabó J. (71.), Papp K. (73.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában