Csak egy maradhat!

2022.10.18. 16:33

Huszti a kupában debütál a Vidi vezetőedzőjeként

Sok szempontból ígérkezik érdekesnek a MOL Fehérvár, és a Puskás Akadémia csatája a MOL Magyar Kupában. Az utóbbi időben sokszor ikszre végeztek egymással, de a szerda este fél nyolckor kezdődő mérkőzés után csak az egyik együttes lehet boldog.

Németh Krisztián

Emlék a múltból: Huszti Szabolcs, és a felcsúti Varga József párharca

Forrás: Koncz György/archív/NS

A MOL Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért csak két élvonalbeli együttes küzd meg egymással. A Vidi, és  a Puskás. Persze ettől függetlenül is nagyon pikáns a találkozó. A hétfőn - többedmagával, Sallói István sportigazgatóval együtt - távozó Michael Boris helyére érkező Huszti Szabolcs néhány edzés megtartása után mélyvízbe kerül.

Nagy kérdés, hogy az új szakvezető mennyire tudja kitépni az apátia mélységeiből a piros-kékeket, kiket, és milyen hadrendben küld pályára a szerdán 19:30 órakor a MOL Aréna Sóstóban kezdődő mérkőzésen. Feltételezhető, hogy az új sportigazgató Juhász Roland is latba veti tapasztalatát, és tudását, hogy felrázza az öltözőt.

Tulajdonképpen ha úgy vesszük kevés a kockázat, hiszen a Vasas, és az Újpest ellen bemutatott mélyrepülésnél rosszabb talán csak nem lehet. Igen ám, de elnézve a Vidi helyzetét a tabellán, könnyen lehet, hogy a nemzetközi kupaszereplés érdekében úgy kell majd a Magyar Kupa-trófea, mint egy falat kenyér. Szögezzük le gyorsan, a 12 csapatos bajnokságban egy kitartó jobb szériával oda lehet érni a dobogóra, vagy annak környékére -  amint ezt tavaly a Vidi is bebizonyította.

A Puskás Akadémia már elérte a dobogót, néhány zökkenő után egyetlen vereséggel a háta mögött felért a harmadik helyre, és, amint Batik Bence teljesítménye, jelesül a korábbi csapatának, a Honvédnek rúgott bombagólja is mutatja, extramotivációban nincs hiány.

Persze egy kupacsata, pláne egy olyan, ami egyetlen mérkőzésen dől el mindig más!

Annak ellenére, hogy egyfajta megyei, és általános presztízs párharcról van szó, az utóbbi időben sokszor döntetlenre végzett egymással a két szomszédvár.

Otthon a Vidi két éve tudta legyőzni a Puskást, azóta négy döntetlen mellett kétszer a PAFC győzedelmeskedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában